Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Deals 9 feb 2019

Action en Aldi superaanbieding van de week: hartslag en zuurstofmeter

Hoewel je het menselijke lichaam kunt zien als een soort briljante biologische machine, komt het toch wel met wat mankementen. Zo kunnen we geteisterd worden door allerlei kwalen en is het in dat geval belangrijk om je eigen “stats” in de gaten te houden. Vanaf volgende week kan Lidl je daar een beetje mee helpen. Dan verkopen ze namelijk een pulse-oximeter om je hartslag en de zuurstofverzadiging in je bloed in de gaten te houden.

Zuurstof levels in de gaten houden

Zoals we weten speelt zuurstof een belangrijke rol in het lichaam en als je daar niet genoeg van krijgt, kan het misgaan. Door verschillende dingen kan het echter voorkomen dat er niet genoeg zuurstof in je lichaam wordt rondgepompt. Zo kunnen problemen met je longen of hart ervoor zorgen dat je organen niet genoeg zuurstof krijgen en er allerlei andere complicaties optreden. Daarom is het belangrijk om de zuurstofverzadiging in de gaten te houden. Ook je hartslag is een goede indicatie van of het nog allemaal soepel gaat onder de motorkap en bij een te lage of hoge hartslag moet er actie ondernomen worden.

Lidl pulse-oximeter

Pulse-oximeter met app

Het apparaatje meet je hartslag en zuurstofverzadiging via je vinger en op het kleine display kun je vervolgens aflezen hoe het ervoor staat. Je krijgt naast de hartslagfrequentie ook een harslagurve te zien en natuurlijk je zuurstofverzadiging. Er is plek voor 100 geheugenplaatsen, zodat bijvoorbeeld meerdere mensen het ding kunnen gebruiken of zodat je je eigen “vorderingen” kunt bijhouden. Hiervoor kun je ook de bijbehorende app gebruiken. Je kunt de pulse-oximeter namelijk koppelen aan je smartphone via Bluetooth, zodat je altijd een duidelijk overzicht bij je hebt van je stats.

Vanaf donderdag 14 februari

Vanaf donderdag 14 februari kun je de pulse-oximeter in de Lidl webshop scoren voor 24,99 euro. Jammer dat je hem niet meteen in huis hebt, anders kon je je valentijn laten zien hoe snel je hart voor hem/haar klopt. Aan de andere kant zou dat natuurlijk ook wel erg lame zijn, maar met deze must-have Valentijnsdag gadgets overleef je in ieder geval je relatie.

 

Lidl

Reageer op artikel:
Action en Aldi superaanbieding van de week: hartslag en zuurstofmeter
Sluiten