Ilona Braam
Ilona Braam Deals 8 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Action, Lidl en Aldi superaanbieding van de week: ruime friteuse voor al je snacks

Hoewel we eigenlijk vol smart wachten op de terugkeer van het barbecue weer, kan het ook lekker zijn om af en toe wat snacks te frituren. Je wilt dan wel aan de slag gaan met een grote friteuse, waarin je meteen in één keer alles klaar kunt maken. Vooral als je bijvoorbeeld voor een feestje bezig bent met versnaperingen, wil je niet klungelen met een klein apparaat waarin je telkens maar een paar dingen klaar kunt maken. Als je nog op zoek bent naar een ruime friteuse, kan Lidl je gelukkig uit de brand helpen.

Friteuse met drie manden

De friteuse is van het merk Silvercrest en heeft een vermogen van 2000 watt. Om je snacks klaar te maken krijg je drie manden tot je beschikking. Zo kun je aan de slag met een grote mand van 3,1 liter, die de hele friteuse in beslag neemt. Deze kunt je bijvoorbeeld gebruiken als je een batch van je eigen KFC probeert te maken. Daarnaast komt het ding ook met twee kleinere manden van 1,4 liter, die je tegelijkertijd kunt gebruiken om wat kleinere snacks zoals bijvoorbeeld bitterballen of loempia’s te maken. De manden zijn verder uitgerust met Cool-touch grepen, zodat de kans een stuk kleiner wordt dat je per ongeluk ook jezelf frituurt.

Lidl friteuse

Temperatuur tot 190 graden

Uiteraard vinden niet alle snacks het fijn om op dezelfde temperatuur klaargemaakt te worden en daarom kun je de temperatuur traploos instellen van 130 tot 190 graden. Soms gebruik je ook twee verschillende temperaturen voor dezelfde snack. Volgens Heston Blumenthal zou je voor de perfecte frietjes bijvoorbeeld eerst moeten frituren op 130 graden om je frietjes na afkoelen weer in de friteuse te stoppen op 180 graden. Verder komt het apparaat ook met een afneembaar deksel met een venster en krijg je er een vetfilter bij.

Lidl friteuse

Lidl webshop

Je vindt de Silvercrest friteuse in de Lidl webshop, waar hij een korting heeft van 37 procent. Dat komt neer op een prijs van 24,99 euro, hoewel je natuurlijk wel nog verzendkosten moet betalen. Als alternatief voor een echte friteuse, zou je aan de andere kant ook voor een airfryer kunnen gaan. Hiermee kun je met weinig tot geen olie ook lekkere snacks maken, hoewel sommige dingen toch niet helemaal even lekker worden. Het is wel een stuk gezonder en als je het wilt proberen, zijn dit de vijf beste airfryers voor “gezonde” frietjes.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Lidl

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Action, Lidl en Aldi superaanbieding van de week: ruime friteuse voor al je snacks
Sluiten