Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Deals 27 okt 2018

Lidl, Action en Aldi superaanbieding van de week: sous-vide gaarapparaat

Zoals je weet zijn er verschillende manieren om voedsel voor te bereiden. Zo kun je gaan voor aanbraden in een pan, maar kun je voedsel ook koken in water of bijvoorbeeld in de oven stoppen. Elke methode heeft weer zijn voor- en nadelen. Zo gebruik je met een pan op vuur vaak redelijk wat olie en verdwijnen de vitamines uit je groenten als je ze in water kookt. Met de oven moet je altijd weer goed oppassen, dat de temperatuur wel constant blijft. Een methode die met al deze nadelen afrekent is sous-vide en volgende week kun je het meteen uitproberen, dankzij Lidl.

Sous-vide gaarapparaat

Volgende week heeft Lidl namelijk een sous-vide gaarapparaat in de aanbieding om meteen uit te proberen. Sous-vide betekent letterlijk vertaald uit het frans “onder vacu”um” en bij deze methode zorg je er ook eerst voor dat je voedsel vacuum is verpakt, voordat het in het gaarapparaat gaat. Voordat je het verpakt, kun je uiteraard nog je kruiden en marinades toevoegen. In het apparaat zelf wordt je voedsel vervolgens gegaard in water op een constante, vaak lage, temperatuur.

Lidl sous-vide gaarapparaat

Meer smaak, minder olie

Het voordeel van sous-vide ten opzicht van je voedsel zonder vacuuüm verpakking in water  garen, is dat door de verpakking smaken en voedingsstoffen behouden worden. Daarnaast kun je in het waterbadje ook andere dingen stoppen dan alleen groentesn. Zo kun je ook vlees, vis en vruchten sous-vide garen en zelfs cocktails maken met het apparaat. Door de constante lage temperatuur wordt je voedsel gelijkmatig gaar en is het veel makkelijker om je successen te herhalen. Soms kun je namelijk iets briljants doen met je pan, om er de volgende keer achter te komen dat je die steak niet nog een keer zo lekker krijgt. Je hebt met een sous-vide gaarapparaat ook minder olie nodig, waar je lichaam je voor zal bedanken.

Lidl sous-vide gaarapparaat

Vanaf maandag 29 oktober

Het sous-vide gaarapparaat is vanaf maandag volgende week te koop in de Lidl webshop voor 39,99 euro in plaats van 49,99 euro. Als je ervoor gaat, moet je je wel bedenken dat je dan ook nog een folie-seal apparaat nodig hebt om je voedsel vacuüm te verpakken. “Toevallig” kun je die bij Lidl ook scoren. Mocht je overigens geen zin hebben om nog een apparaat in je keuken neer te zetten, hebben ze ook een sous-vide stick te koop. Deze neemt minder plek in beslag en stop je gewoon in een bak met water voor hetzelfde effect.

Mocht je overigens helemaal geen zin hebben in koken, kun je als laatste nog voor deze wifi oven gaan. Hij neemt het koken van je over, zodat je zelf lekker niks hoeft te doen.

Lidl

Reageer op artikel:
Lidl, Action en Aldi superaanbieding van de week: sous-vide gaarapparaat
Sluiten