Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 27 mei 2018

WANT Life hack: zo wordt je vuile vaat het schoonst in de vaatwasser

Wie gezegend is met een vaatwasser heeft vast een vaste simpele routine voor het inpakken van het apparaat. De ene zet alle zelfde borden en kopjes naast elkaar, de ander pleurt alles er gewoon in zodat het net past. Zodat de vaat goed schoon wordt spoelen veel mensen hun vieze vaat eerst even af onder de kraan. Dit gebruik blijkt echter minder effectief te zijn dan vaak gedacht. Lees in deze WANT Life hack waarom.

Een vaatwas-tip van de expert

Volgens een onderzoeker van Procter and Gable genaamd Morgan Brashear, is het niet effectiever om je vuile vaat eerst voor te spoelen onder de kraan voordat je het in de vaatwasser zet. Dit heeft te maken met de steeds slimmer wordende technologieën die je in vaatwassers vindt.

In de meeste vaatwassers zitten tegenwoordig namelijk sensoren. Die sensoren detecteren alvorens ze het programma beginnen hoeveel vuil er op de vaat zit. Dit helpt de vaatwasser om te bepalen hoe het programma precies zal werken en wat de temperatuur van het water is. Wanneer je je vaat niet afspoelt voordat je het in de vaatwasser zet dan detecteren de sensoren dat het smerig is, waarna het de voorwas grondiger zal uitvoeren.

life hack

Geen waterdichte life hack

Let wel op; wanneer er nog een hardnekkig stukje pasta op je pan is achtergebleven zal het apparaat dit waarschijnlijk niet opmerken, en een normaal voorwas-programma draaien. Je kunt dus beter de afwas vies laten, zodat ook die kleine restjes niet worden overgeslagen. Aan de andere kant zijn te veel etensresten op je vaat ook niet goed voor je vaatwasser. Gooi dus de grote etensresten in de prullenbak en laat de rest van het werk over aan je vaatwasser, aldus Brashear.

Vieze vaat altijd schoon? Check ✅.

Vond je deze life hack handig? Check dan deze artikelen voor meer handige tech life hacks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT Life hack: zo wordt je vuile vaat het schoonst in de vaatwasser
Sluiten