Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 29 apr 2018

Lifehack Sunday: een magische URL waarmee je spoiler vrij kunt Googelen

Google weet alles. Dat is een feit. Daarom kan het verdomd gevaarlijk zijn om via deze zoekmachine op zoek te gaan naar informatie over een film die je nog wilt zien. Google’s autocomplete functie doet namelijk niet moeilijk over spoilers. Heb je geen zin om tijdens je zoektocht naar Avengers: Infinity War al iets te weten te komen over het einde, dan hebben we een lekkere lifehack voor je. Namelijk, een URL die Google er van weerhoudt om te spoileren.

Much needed lifehack tegen spoilers op Google

Tijdens het uitvoeren van een zoekopdracht kom je in de zoekresultaten op Google in de meeste gevallen wel wat spoilers tegen. Soms hoef je niet eens bij de zoekresultaten aan te komen voor een spoiler. Deze staan soms gewoon al in de autocomplete. Bedankt hè Google. Deze functie is vaak handig, maar soms ook zwaar ongewenst. Gelukkig bestaat er een trucje waarmee je spoiler-vrij kunt Googelen.

Als je op zoek bent naar informatie over een film of serie dan doe je er goed aan de volgende URL te gebruiken, in plaats van Google.com: https://www.google.com/webhp?complete=0 .

lifehack

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Deze Link zorgt er voor dat de autocomplete niet meer werkt. De autocomplete-functie kun je ook uitzetten in de instellingen van je zoekmachine, dat weten we. Maar dit is handiger, aangezien de functie niet altijd uitgeschakeld hoeft te zijn. Kleine waarschuwing: de autocomplete lijkt niet altijd uit te staan als je opnieuw iets probeert op te zoeken vanuit het zoekresultaten scherm. Even terug naar het beginscherm dus als je iets anders wilt opzoeken!

Spoiler-vrij Googelen? ✅ You’re welcome!

Je kunt trouwens met een gerust hart even deze spoiler vrije review lezen over de eerder genoemde TOPfilm.

Reageer op artikel:
Lifehack Sunday: een magische URL waarmee je spoiler vrij kunt Googelen
Sluiten