Lifehack Sunday: zo gebruik je Wikipedia als ultieme reisgids

Yehes, het is weer zondag en dat betekent; een nieuwe lifehack. Oké, nieuw is ‘ie misschien niet. Maar handig.. Man man man. Je hebt namelijk vast nog wel een leuk weekendje weg of een lekkere vakantie op de planning staan. Daar is deze tip ideaal voor. Wist je namelijk dat je met behulp van Wikipedia heel gemakkelijk de reisleider van je trip kunt zijn?!

Wikipedia is je gids

Je loopt vast wel eens langs een gebouw of in een wijk, of het nou op vakantie is of gewoon in Nederland, waarvan je eigenlijk wel meer zou willen weten. Google weet natuurlijk alles, maar ook Wikipedia heeft een handige tool waarmee je heel gemakkelijk informatie kunt vinden over de plekken bij jou in de buurt. Als je naar deze website gaat, en deze toegang geeft tot je locatie, dan krijg je een lijst met Wikipedia pagina’s te zien gebaseerd op je locatie. Geweldig.

Wikipedia

Loop je bijvoorbeeld in Rome en denk je, goh, wat is dat ronde gebouw eigenlijk? En zijn hier nog ergens fonteinen te zien in de buurt? Check dan even deze link en kom er vanzelf achter wat voor moois er allemaal in je buurt te zien is. Dit scheelt je ook veel tijd die je anders had besteed aan het plannen van je trip. Doe dit gewoon ter plekke zodat je die extra uurtjes kunt besteden aan belangrijkere dingen als eten en drinken.

Altijd de hotspots weten bij jou in de buurt dankzij Wikipedia: ✅

Vorige week hadden we ook een reuze handige lifehack voor je klaar staan: een magische URL waarmee je spoiler vrij kunt Googelen.

Reageer op artikel:
Lifehack Sunday: zo gebruik je Wikipedia als ultieme reisgids
Sluiten