Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 13 mei 2018

Lifehack Sunday: twee YouTube hacks voor wie liever lui dan moe is

Yehes het is weer zondag en dat betekent; een nieuwe life hack. Deze week hebben we twee tech hacks voor je, WANT, waarom ook niet? Beide gaan je YouTube gebruik en ervaring een stukje makkelijker maken.

Life hack 1: zoek op YouTube zonder YouTube te bezoeken

Ja dat lees je goed. Er bestaat een sneltoets waarmee je YouTube kunt doorzoeken, maar daarvoor niet eerst naar de website hoeft te gaan. Het is niet zo dat het zoeken naar een video op YouTube erg tijd innemend of moeilijk is, maar deze trick maakt het gewoon nog nét dat beetje makkelijker en sneller. Wat je moet doen? Toets in de zoekbalk van je Chrome browser YouTube.com in, en klik daarna op de ‘tab’ toets op je toetsenbord. Hierna kun je alles intypen wat je maar wilt in je zoekbalk. Handig? Jawel.

Life hack

Life hack 2: kijk de ‘tv’-versie van YouTube vanaf je desktop

Wanneer je video’s niet in full-screen op YouTube bekijkt dan biedt het platform zacht gezegd aardig wat afleiding. Naast de video die afspeelt zie je aanbevolen video’s staan, die zijn gebaseerd op je eigen kijkgeschiedenis en op de video die je op het moment kijkt. Daarnaast kun je ook een paar minuten door alle reacties die onder de video staan scrollen. Als je ondertussen nog hebt onthouden welke video je aan het kijken was krijg je van ons een sticker.

Life hack

Gelukkig is het ook mogelijk om de tv-versie van YouTube op je desktop te bekijken dankzij deze YouTube hack. Deze versie van het videoplatform is zo goed als vrij van afleiding en is echt een upgrade aan je kijkervaring op het platform. Om video’s te bekijken in tv-modus hoef je alleen maar naar deze YouTube-website te gaan.

Nog luier dan je al deed video na video op YouTube kijken: ✅

Vorige week zondag hadden we ook een hele handige life hack voor jullie; eentje die je helpt om Wikipedia als ultieme reisgids te gebruiken.

Reageer op artikel:
Lifehack Sunday: twee YouTube hacks voor wie liever lui dan moe is
Sluiten