Met deze Harry Potter printer komen je muggle foto’s tot leven

Je hebt je vast wel eens afgevraagd hoe je die bewegende foto’s uit de Harry Potter boeken en films op een techy manier zelf na zou kunnen maken. Het team van Lifeprint heeft dat in ieder geval wel gedaan en hun oplossing is een combinatie van een LifePrint Harry Potter foto- en videoprinter, je smartphone en augmented reality. En totdat je erachter komt hoe je echt met magie aan de slag kunt. lijke dat tot nu toe ook de beste manier te zijn.

Lifeprint + Warner Brothers = magische printer

Lifeprint heeft zich over dit magische probleem gebogen samen met Warner Brothers en ze besloten Lifeprint’s instant printer technologie te gebruiken en hier Harry Potter elementen aan toe te voegen. De instant printer technologie van Lifeprint is gebaseerd op Zink. Hierbij wordt er geen inkt op papier geprint, maar is de inkt al verwerkt in het papier. Door middel van verhitting worden vervolgens de kleuren op het papier tevoorschijn gehaald.

Harry Potter Lifeprint printer

Eigen Hogwarts wapenschild

Het resultaat mag er zeker weten wezen en is in ieder geval weer een mooie Harry Potter gadget om op zak te hebben. De kleine printer heeft namelijk het Hogwarts logo gekregen en daaronder is er een ronde opening, waar je zelfs een medaillon met het wapenschild van je eigen Hogwarts huis kunt toevoegen. Mocht je nog niet weten bij welk huis je hoort (shame), kun je er op de site Pottermore achter komen. Daar hebben ze namelijk een digitale “sorting hat” om je te vertellen waar je moet zijn.

Harry Potter printer

Harry Potter effect met AR app

Om de magische effecten aan je foto toe te voegen, heb je de bijbehorende app nodig. Hiermee kun je namelijk augmented reality elementen toevoegen aan je foto’s. Nadat je een foto hebt geprint gebruik je de app weer om in AR je foto’s op magische wijze tot leven te zien komen. Als je vrienden de app ook hebben, zijn de foto’s leuke cadeautjes om te geven of kun je ze gebruiken als een manier om stiekem boodschappen door te geven als een ware 007.

Preorderen via Amazon

De Harry Potter printer ligt nog niet in de winkel, maar je kunt hem wel alvast preorderen bij Amazon voor 169,99 euro. Op 1 november is het dan zover en wordt de wereld een klein stukje magischer. Je kunt gaan voor een zwarte of witte versie met gouden accenten en uiteraard krijg je de vier verschillende medaillons erbij met de wapenschilden.

Als echte Harry Potter fan weet je dat de magische wereld niet alleen leuk is om naar te kijken, maar ook om zelf aan deel te nemen. Daarom zijn de games ook zo populair en onlangs verschenen er al stiekem een video online van een nog onaangekondigde Harry Potter game.

 

Digital Trends

Reageer op artikel:
Met deze Harry Potter printer komen je muggle foto’s tot leven
Sluiten