Light it up! Adaptalux is een mobiele lichtstudio voor macrofotografen

Fotograferen is het vastleggen van licht, dus het spreekt voor zich dat belichting ontzettend belangrijk is als je een mooi plaatje wilt schieten. In een studio kun je met veel (en grote!) lampen schitterende resultaten behalen, maar dat is niet altijd een optie.

Adaptalux is een piepkleine, mobiele lichtstudio die vooral is bedoeld voor macrofotografen (foto’s die van zéér dichtbij genomen worden). Je bevestigt het kastje aan je camera, en kunt een klein voorwerp met meerdere flexibele armen belichten!

Adaptalux is modulair en werkt met maximaal vijf armen tegelijk. Je kunt het object rechtstreeks verlichten met de gekleurde LEDs, of werken met verschillende semitransparante dopjes, die het licht diffuseren. De armen zijn vrij lang en flexibel, zodat je iets van verschillende kanten kunt belichten.

Lichtstudiootje

Adaptalux past op je camera, en is dus handig voor buiten, maar werkt er ook onafhankelijk van, zodat je binnen een klein lichtstudiootje kunt creëren. Het apparaat is nog heel even te reserveren op Kickstarter, vanaf 139 euro. Hiervoor krijg je het lichtkastje, twee armen een diffuser en een kleurenfilter. Meer uitgebreide pakketten bevatten meer armen en filters; je kunt het zo duur maken als je zelf wilt!

Als het goed is wordt Adaptalux in november van dit jaar verscheept.

Reageer op artikel:
Light it up! Adaptalux is een mobiele lichtstudio voor macrofotografen
Sluiten