Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 15 nov 2017

De slimme sloten van dit bedrijf zijn het hart van je beveiliging

Het bedrijf 1aim richt zich niet simpelweg op het maken sloten, welke het leven makkelijk en efficiënt maken. Het bedrijf ziet het systeem van sloten en beveiliging als iets veel groters. Dit zou namelijk het centrale zenuwstelsel zijn van een gebouw. Daarom heeft 1aim een systeem ontwikkeld, dat verder nadenkt dan veel andere slimme oplossingen op de markt.

Smartphone in plaats van sleutel of pasje

De meeste makers van slimme sloten richten zich volgens 1aim voornamelijk op de consument. Bij 1aim ligt de focus echter op de beveiliging van commerciële gebouwen. Hiervoor maakt het bedrijf hardware en de bijbehorende software om hun Lightacces Pro systeem werkend te maken. In plaats van sleutels of pasjes te gebruiken voor de toegang tot verschillende kamers of secties, wordt bij het 1aim systeem je smartphone met een simpele app gebruikt.

Om iemand toegang te verlenen tot bepaalde ruimtes, kunnen administrators via de app een digitaal pasje versturen naar de desbetreffende persoon via een email of sms-berichtje. Dit gebeurt even makkelijk bij vaste werknemers als bij bezoekers en gasten.

Lightaccess

Lightaccess sloten verzamelen meteen data voor verhoogde efficiëntie

Behalve het verlenen van toegang, heeft het systeem nog een tweede doel. Er worden namelijk ook gegevens verzameld, zodat bijvoorbeeld patronen in het gebruik van het gebouw gedetecteerd kunnen worden. Zo kan het systeem bijvoorbeeld zien wanneer het gebouw leeg is, zodat het alarmsysteem wordt ingeschakeld. Ook is meteen in te zien welke conferentiezalen er bijvoorbeeld vrij zijn of in welke ruimte de lampen uitgeschakeld kunnen worden. Hierdoor kan energie bespaard worden en zou alles net een stukje efficiënter kunnen werken.

LIghtaccess sloten app

Voldoet aan hoge Duitse seisen

De kwaliteit van het systeem zou volgens Torben Friehe, CEO van 1aim, ook een stuk hoger liggen dan de meeste Amerikaanse systemen. Dat zou komen door de samenwerking met de Duitse Hormann Group. In Duitsland zouden de eisen namelijk een stukje hoger liggen met betrekking tot de veiligheid en kwaliteit.

Bestellen via Amazon

Lightaccess Pro kan op het moment gekocht worden via de Duitse, Britse en Franse Amazon website. Ook kan rechtstreeks contact worden opgenomen met 1aim om het systeem te bestellen. Je kunt kiezen uit drie formaten, waarbij de goedkoopste optie 979 euro is. Helaas wordt het niet naar Nederland verzonden, maar via mygermany.com is het bijvoorbeeld toch mogelijk hem via de Duitse Amazon site in huis te halen.

Behalve voor gebouwen zijn er ook slimme sloten voor allerlei andere dingen. Zo stuurt dit slimme fietsslot je een notificatie wanneer er iemand met je fiets aan de haal gaat.

Readwrite

Reageer op artikel:
De slimme sloten van dit bedrijf zijn het hart van je beveiliging
Sluiten