Programmeer microcomputer Bean+ tot afstandsbediening, alarmsysteem en veel meer vanaf je smartphone

Échte tinkeraars kopen niet de allerlaatste gadgets. Ze maken ze zelf, of prototypen apparaten die nog helemaal niet bestaan. Arduino-micro-computers zijn een waardevolle tool als je zelf devices maakt. Je kunt ze programmeren hoe je wilt, en zijn telkens opnieuw te gebruiken. De nieuwe LightBlue Bean+ is zelfs draadloos te programmeren.

De Bean+ werkt via Bluetooth Low-Energy (BLE). Dat is zo’n beetje de enige vereiste voor het apparaat waarmee je ‘m programmeert: de Bean+ werkt met Android, iOS, OS X en Windows.

Bean+ kan alles wat je kunt bedenken

Het mooie van zo’n microcomputertje is dat je er zowat alles mee kunt doen. Programmeer ‘m tot afstandsbediening, alarmsysteem, een knop die de sad trombone afspeelt als iemand een slechte grap maakt… het kan allemaal!

Als je veel programmeerervaring hebt, dan laat je de Bean+ al snel naar je pijpen dansen. Als je er niet zo veel verstand van hebt, dan zijn er ook apps te vinden waarmee je functies bepaalt door uit een bibliotheek opdrachtblokken te slepen! Hoe meer je van computertaal begrijpt, des te beter natuurlijk, maar het is niet per se nodig.

De LightBlue Bean+ is momenteel te reserveren op Kickstarter. De micro-computer kost ongeveer 36 euro. Als dit je eerste Arduino wordt, dan is het interessant om de Grove Pack erbij te bestellen. Dit pakket bestaat uit extra plug-in-sensoren waarmee de mogelijkheden nóg groter worden. Als het goed is wordt de Bean+ in december geleverd.

Meer info vind je hier.

Check ook:

Reageer op artikel:
Programmeer microcomputer Bean+ tot afstandsbediening, alarmsysteem en veel meer vanaf je smartphone
Sluiten