Cryptocoins 13 jun 2018 Ilona Braam

Deze Bitcoin wallets ondersteunen het Lightning Network

We hebben het hier al een paar keer gehad over het Lightning Network, welke als oplossing wordt aangedragen voor het overbelaste Bitcoin netwerk en zou kunnen helpen met het verlagen van transactie snelheden en kosten. De technologie staat nog in de kinderschoenen, maar er zijn inmiddels al wel een stuk of wat wallets verschenen die het netwerk ondersteunen. We bespreken een paar om je een idee te geven van wat de mogelijkheden zijn.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Bitcoin Lightning Wallet

De Bitcoin Lightning Wallet is ontwikkeld door Anton Kumaigorodski en komt met een volledige ondersteuning van het Lightning Network voor zowel on-chain als off-chain transacties. Een on-chain transactie is wat doorgaans bedoeld wordt met een normale Bitcoin transactie en wordt meteen door de blockchain verwerkt. Een off-chain transactie wordt, zoals de naam doet vermoeden, buiten de blockchain vastgesteld en gevalideerd.

Bitcoin Lightning Wallet

De wallet is beschikbaar voor zowel testnet als mainnet, waarbij mainnet de daadwerkelijke Bitcoin blockchain is en testnet een alternatieve blockchain bedoeld voor testdoeleinden. Op het testnet kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld apps testen, zonder dat ze daar echte Bitcoins voor nodig hebben en zonder te rommelen met de Bitcoin blockchain.

Gebruikers kunnen met de Bitcoin Lightning Wallet zowel bitcoins versturen als ontvangen en uniek aan de wallet is dat er een systeem van token opslag wordt gebruikt om channel backups op te slaan en om anoniem terugbetalingen uit te stellen. Omdat het systeem nog niet helemaal perfect is, kunnen er soms dingen misgaan en zijn channel backups belangrijk als je niet wilt dat je tokens door inconsistenties verloren gaan. Kumaigorodski geeft aan dat de wallet ook uitgerust is met een systeem om je te beschermen tegen off-chain dataverlies, door het kanaal te automatiseren. Op het moment is de wallet alleen nog beschikbaar bij Google Play.

Bitcoin smartphone

Eclair

Eclair is ontwikkeld door de parijse ACINQ en kun je gebruiken om geld van je rekening over te brengen naar een spaarrekening, om Lightning facturen te creëren en om Lightning facturen te betalen. Dominique Padiou, Eclair software ingenieur, geeft aan dat de wallet een hoge mate van privacy biedt omdat de wallet zelf de route voor de betaling berekent.

Eclair wallet

Op het moment kan via de app geen backup gemaakt worden van je fondsen die in de Lightning Network kanalen worden bewaard. Er zijn wel plannen om de performance van de wallet in de toekomst te verbeteren en een backup feature toe te voegen. Ook kun je met de wallet nu nog alleen betalingen versturen en is het nog niet mogelijk om betalingen te ontvangen. Ook dat zou in de toekomst nog gaan veranderen. Net als de Bitcoin Lightning Wallet is ook de Eclair wallet op het moment alleen beschikbaar voor Android toestellen.

Rawtx

Rawtx staat voor “raw transactions” en is een wallet die je kunt gebruiken om testnet Bitcoins te verzenden en ontvangen op het Lightning Network en de Bitcoin blockchain. De wallet is speciaal ontwikkeld voor gebruikers die nog niet echt bekend zijn met hoe Bitcoin transacties werken en op deze manier kunnen ze het eerst testen zonder echte Bitcoins te gebruiken.

Rawt Lightning Network wallet

De app ondersteunt naast testnet transacties ook mainnet transacties, maar het is niet echt simpel om deze feature in te stellen. De grootste focus ligt op het moment bij testnet transacties, maar het is de bedoeling dat uiteindelijk ook mainnet transacties volledig worden ondersteund. De app is te downloaden via Google Play en binnenkort zou er ook een iOS versie moeten verschijnen.

Potentie Lightning Network

Naast de bovengenoemde Lightning Network wallets zijn er nog verschillende andere opties, waaronder Swift Lightning Project, LND Thin Wallet en Shango Lightning Wallet. Omdat de technologie nog in ontwikkeling is, zijn nog niet alle kinks uitgewerkt en kunnen er nog dingen fout gaan. Daarom moet je wel voorzichtig zijn als je ermee aan de slag gaat. De potentie is echter groot en als alles uitgewerkt is, zou het inderdaad Bitcoin weer een boost kunnen geven en een stuk sneller maken.

Zoals we weten nam de waarde van Bitcoin aan het begin van het jaar een duikvlucht en als reden hiervoor worden vaak nieuwe investeerders aangedragen, die door paniek massaal coins gingen verkopen. Nieuw onderzoek lijkt echter aan te tonen dat de klap werd veroorzaakt door ervaren investeerders.

Bitcoin Magazine

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze Bitcoin wallets ondersteunen het Lightning Network
Sluiten