Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 11 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Lightroom laat je nu eindelijk direct foto’s importeren op iOS

Gebruikers van de Lightroom-applicatie op iOS hebben er jaren op moeten wachten, maar vanaf nu kunnen ze direct foto’s importeren naar de iOS-app van Adobe. Datzelfde geldt voor mensen die de software op een iPad met het recent gelanceerde iPadOS gebruiken.

Dat heeft ontwikkelaar Adobe bekendgemaakt op zijn eigen blog, in het kader van de decemberupdates die nu uitgerold worden naar alle gebruikers. Sinds de release van iOS 13.2, die enkele weken geleden uitgebracht werd, is er native ondersteuning voor het importeren van raw-bestanden naar Lightroom, zonder dat die foto’s eerst langs de cameraroll hoeven te gaan.

Voorheen moest je dus eerst de foto’s in je foto-overzicht plaatsen, de afbeeldingen importeren naar de Lightroom-app en vervolgens de bestanden handmatig verwijderen zodat je weer ruimte op je smartphone of tablet zou hebben. Dit proces is nu dus niet meer nodig.

Foto’s direct importeren naar Lightroom

Het is een functie waar gebruikers van Lightroom op iOS al jaren om vragen; eigenlijk al sinds de release van de applicatie op iOS. Adobe moest echter wachten totdat Apple de iPad had voorzien van ondersteuning voor externe opslagmedia. Eerder kon je nog wel een Siri-snelkoppeling inzetten (waarmee foto’s achteraf automatisch verwijderd werden), maar ook die oplossing is gelukkig niet meer nodig.

Verder krijgen iOS- en iPadOS-gebruikers toegang tot een geavanceerd exportsysteem. Datzelfde systeem is sinds november beschikbaar voor Android en ChromeOS. Je kunt meerdere foto’s tegelijkertijd als het origineel, dng, jpeg of tif opslaan. Daarnaast zijn er extra opties beschikbaar voor het aanpassen van de metadata, het watermerk, de bestandsnamen en nog veel meer.

De update stelt je tevens in staat foto’s toe te voegen aan gedeelde Lightroom-albums via het web, de desktop- en mobiele apps. De volledige lijst met verbeteringen is terug te vinden op de website van Adobe, waarin alles wordt uitgelegd in een handige blog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Adobe

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Lightroom laat je nu eindelijk direct foto’s importeren op iOS
Sluiten