Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 14 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze briljante app tovert een simpel papiertje om in een virtuele lightsaber

Als kind heb je vast wel eens met een bezemsteel, een spatel of een ander langwerpig voorwerp gedaan alsof je een lightsaber in je hand had. Wie dit nog steeds leuk vindt om te doen kan binnenkort een app downloaden die een opgerold papiertje in je hand, omtovert in een ware lightsaber.

Speel Star Wars met virtuele lightsaber

Hoe je van een opgerold A4-tje een laser-zwaard maakt? Zoals ze bij Apple zeggen: there’s an app for that. Of nou, die komt er binnenkort. De developer Hart Woolery heeft een app gemaakt die gebruik maakt van augmented reality, en er voor zorgt dat jij (virtueel) de bekende lightsaber uit Star Wars in je hand kunt staan.

De app, die binnenkort is te downloaden voor iOS-apparaten, tovert een opgerold stuk papier om in een vritueel lichtgevend zwaard. Volgens Woolery is dit bijzonder, omdat dergelijke ‘special effects’ tot nu toe beperkt waren tot video editors. Binnenkort kun je dit effect dus ook zelf creëren met je smartphone.

Nee, hier is dus geen ARKit voor gebruikt

Apple heeft onlangs hun ARKit gelanceerd, die het ontwikkelaars en andere nieuwsgierigen, gemakkelijker maakt om zelf AR-functies in te bouwen in apps. Woolery heeft zijn app echter niet ontwikkeld met de ARKit, maar met behulp van een zelflerende technologie. Op dit moment is de app echter nog niet zo ver ontwikkeld, maar Woolery heel veelbelovende plannen zoals bijvoorbeeld het toevoegen van geluidseffecten bij beweging. Wellicht kan de virtuele lightsaber straks ook interacteren met andere virtuele objecten. Genoeg mogelijkheden!

llightsaber

Er is nog geen datum bekend waarop de app uitkomt, maar we kunnen nu al niet wachten tot hij te downloaden is! In de tussentijd kun je in ieder geval nog een aantal keer de nieuwe Star Wars: The Last Jedi kijken. Benieuwd naar de film, of heb je hem al gezien, en wil je een (spoiler-vrije) review lezen? Die vind je hier. Vonden wij het vervolg het wachten waard?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze briljante app tovert een simpel papiertje om in een virtuele lightsaber
Sluiten