Met deze Reddit 10 lifehacks wordt je leven een stuk makkelijker

Elke week verzamelen we weer vijf nieuwe Ikea hacks voor je om lekker mee te knutselen en om op een relatief goedkope manier je huis tot een efficiënt en stijlvol plekje te maken. Maar niet alleen Ikea meubels kunnen gehackt worden. Ook dagelijkse bezigheden kunnen met een lifehack aangepakt worden. Zo zorgen deze tien hacks ervoor dat je leven een stuk efficiënter en aangenamer wordt.

Opgeruimd huis

Reddit gebruiker Decim8 heeft een tip om je te helpen met het netjes houden van je huis. Je moet spullen namelijk niet zomaar ergens neerzetten, maar er telkens voor zorgen dat je dingen meteen op de juist plek achterlaat. Dus geen jas over de rugleuning van de stoel en geen vieze kleding op de badkamervloer. Als je dat telkens doet zorg je ervoor dat je huis rommelvrij blijft en dat je niet eens in de zoveel tijd uren hoeft te besteden aan opruimen.

appartement

Zelfstandige chips

Van oxfouzer krijgen we weer een tip om ervoor te zorgen dat chips eten een stuk makkelijker wordt en de kans op uit de zak vallende chipjes een stuk kleiner wordt. Als je namelijk de onderkant van van de zak oprolt, kun je op die manier een soort kom maken van de zak. En dan kun je hem gewoon ergens neerzetten en met alle gemak je chips eten, terwijl je bezig bent met je Netflix series.

Schone ziplock zakjes

Ziplock zakken zijn handig om allerlei spullen en voedingswaren in te bewaren. Maar als je in zo’n zakje iets wilt krijgen dat rommel kan veroorzaken, zoals bijvoorbeeld je chips, krijg je natuurlijk eerst allerlei stukjes op je handen om die vervolgens ook aan de buitenkant en de sluiting van de zak te smeren. Als je een zo schoon mogelijke ziplock over wilt houden, moet je volgens  MrBrotatoHead de bovenkant van de zak eerst naar buiten rollen en dat pas je spul erin stoppen.

De enige zonder stroom?

Met deze lifehack van sunnytimes68 kun je snel en eenvoudig checken of jij de enige bent die zonder elektriciteit zit. Neem gewoon je smartphone erbij en check of er beschikbare wifi netwerken in de buurt zijn. Als je helemaal niks vindt, is de elektriciteit waarschijnlijk ook bij de buren uitgevallen en is er een stroomstoring. Mochten er wel beschikbare netwerken zijn, dan zou het kunnen dat de stoppen gewoon zijn doorgeslagen.

stroomstoring lifehack smartphone

Snel koud biertje

Als je van de supermarkt terug komt met je kratje bier, zijn de flesjes helaas nog niet lekker koel en met dit warme weer zijn zelf behoorlijk warm. Om snel van je biertje te kunnen genieten, moet je volgens RandyOwl  de fles in natte stukjes keukenrol wikkelen en vijf tot tien minuten in de vriezer laten afkoelen. Als het werkt, is dat natuurlijk geweldig en hoef je geen eeuwen te wachten op je versnapering. Vergeet je flesje alleen niet in de vriezer. Er is een kans dat hij dan namelijk “ontploft”

Oops email al verzonden

Als jij er ook last van hebt dat je soms net wat te gretig bent met de verzendknop en mailtjes verstuurt die je eigenlijk nog even had willen doorlezen, is deze lifehack van million_monkeys een mooie. Als je wilt voorkomen dat je per ongeluk te snel een mailtje verstuurt, moet je pas als laatste het emailadres van de ontvanger invullen. Als je dan toch per ongeluk voor de verzendknop gaat, wordt je mailtje gelukkig nog niet verzonden.

Scrollen door YouTube filmpjes

Soms wil je net dat ene frame uit een YouTube filmpje bekijken, maar het kan helaas knap lastig zijn om precies op dat punt aan te komen. De Reddit gebruiker Poppamunz laat weten dat je ook de komma en punt toetsen op je toetsenbord kunt gebruiken om telkens één frame naar achteren of naar voren te springen. Dat klinkt al een stuk makkelijker dan pielen met een balkje.

Bekritiseren zonder ruzie

Als iemand iets verkeerds heeft gedaan, is het lastig om diegene erop aan te spreken zonder dat hij of zij zich niet aangevallen voelt. Volgens katie001x kun je ervoor zorgen dat het allemaal wat soepeler verloopt door aan te geven wat er mis is gegaan en niet te zeggen dat de persoon het heeft gedaan. Dus in plaats van te zeggen “je hebt de printer kapot gemaakt”, kun je beter gaan voor “de printer is kapot”. Op die manier ligt de focus meer op de oplossing dan op wie de schuld heeft.

Lifehack voor op de weg

Van ColorsByVest krijgen we het advies om een dashcam in de auto neer te zetten. Niet alleen is dit handig bij bijvoorbeeld ongelukkig en heb je dan bewijs van wat er is gebeurd, maar volgens de Reddit gebruiker zou de dashcam er ook voor zorgen dat je veiliger gaat rijden. Het zou zijn alsof er constant een verzekeringsagent met je meekijkt.

 

Mond houden

Er zijn mensen die aan een stuk door blijven praten en van geen ophouden weten. Je komt er met geen woord tussen en dat kan behoorlijk frustrerend zijn. In plaats van te doen alsof iemand je belt, kun je ook de lifehack van twopacktuesday een kans geven. Als je weer eens met zo’n onophoudelijke prater te maken hebt, laat dan “per ongeluk” iets vallen. Terwijl je bukt om het op te rapen, zal de persoon hoogstwaarschijnlijk ophouden met praten en kun je eindelijk je ei kwijt.

Nu je leven met deze lifehacks een stuk makkelijker en efficiënter is geworden, heb je tijd om uit de dak te gaan met Ikea hacks. Dit zijn er alvast vijf om mee te beginnen.

 

Lifehacker

Reageer op artikel:
Met deze Reddit 10 lifehacks wordt je leven een stuk makkelijker
Sluiten