Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 24 mrt 2020

Draadloos betalen: maximum bedrag vanaf nu verdubbeld

Door alle maatregelen die Nederland genomen heeft, wordt het je op dit moment niet meer in dank afgenomen wanneer je in winkels met contant geld betaald. Hartstikke logisch natuurlijk, maar dat betekent dus dat je een hoop moet pinnen. Het liefste draadloos. Maar dan is het wel zo handig als het limiet van €25 naar achtere geschoven wordt.

De mensen die op dit moment hun transacties niet via Apple Pay (of andere betaalmethodes) doen, zullen tegen dat limiet aanlopen. Maar sinds de strengere maatregelen, hebben de banken dat limiet verschoven. Het is vanaf nu mogelijk om tot €50 draadloos te betalen, zodat jij niet meer aan het pinapparaat hoeft te zitten.

Draadloos betalen van €25 naar €50

Betaalvereniging Nederland laat weten dat het draadloos betalen limiet vanaf deze week verhoogd is. De plannen om dit te doen waren er vorige week al. De verwachting is dat het nieuwe limiet morgen, op woensdag 25 maart 2020, al van start gaat.

Voor zo’n 380.000 betaalautomaten wordt het limiet van €25 dus verdubbeld naar €50. Dat geldt overigens voor een enkele transactie. Er zijn ook meerdere transacties te doen op een dag en tot op heden was daar een limiet van €50 voor. Vanaf deze week zal dit limiet ook verschoven worden naar €100.

Op het moment van schrijven is het nieuwe limiet voor draadloos betalen al geldig in supermarkten en drukbezochte winkels. Daar komt morgen dus een heel groot deel bij. Iets dat volgens Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond, iets heel goed is:

“Hoe minder consument een betaalautomaat moeten aanraken, hoe beter.”

De maatregel heeft uiteraard te maken met de gevolgen van het coronavirus. Eerder werd er al opgeroepen om in supermarkten niet meer met contant geld te betalen. Later kwam daar de maatregel bij dat ook zo min mogelijk gebruik gemaakt moet worden van de toesten op het betaal automaat. Mensen moeten dus meer kiezen voor draadloos betalen. Dit helpt daar goed bij.

Reageer op artikel:
Draadloos betalen: maximum bedrag vanaf nu verdubbeld
Sluiten