Ilona Braam
Ilona Braam Apps 21 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Linkedin laat je nu bewijzen dat je bepaalde skills hebt

Sinds 2003 is Linkedin uitgegroeid tot één van de grootste netwerken voor professionals om in contact te komen met elkaar en natuurlijk met bedrijven. Om op te vallen kun je aangeven welke skills je hebt, maar tot nu toe was er geen manier om te checken of iemand daadwerkelijk de opgegeven skills heeft. Daar gaat nu echter verandering in komen. Linkedin heeft namelijk Skill Assessments gelanceerd, waarmee je kunt bewijzen dat je bepaalde skills daadwerkelijk onder de knie hebt.

Skills belangrijker dan opleiding

Volgens onderzoek van Linkedin zelf zou  69 procent van de professionals hun skills belangrijker vinden dan hun opleiding, wanneer ze op zoek gaan naar een nieuwe baan. Zo’n 76 procent van de professionals zou het zelfs jammer vinden dat er tot nu toe geen manier was voor bedrijven om de opgegeven skills te kunnen verifiëren. Het lijkt er dus op dat de meeste Linkedin vakmensen blij zullen zijn met de verandering op het platform, hoewel er waarschijnlijk ook veel mensen zijn die met Skill Assessments door de mand zullen vallen.

Linkedin skills
Bron: Linkedin

Linkedin tentamens maken

Op het moment is Linkedin bezig met het wereldwijd uitrollen van hun Skill Assessments feature. Het lijkt erop dat we in Nederland al met de feature aan de slag kunnen en als je het wilt proberen, ga je eerst naar je Linkedin profiel. Vervolgens scroll je naar beneden, totdat je bij het  “Skills & Endorsements” gedeelte bent. Daar vind je nu een “Take skill quiz” knop, waar je een lijst met aanbevolen testen vindt. Deze zijn gebaseerd op je opgegeven skills.

Linkedin skills
Bron: Linkedin

Gratis tutorials

Wanneer je met een test aan de slag gaat, moet je deze in één keer afmaken. Je kunt dus niet even een sigaretje gaan roken, terwijl je snel wat dingen opzoekt, om vervolgens weer verder te gaan. Mocht je het halen, dan krijg je een speciale badge voor de desbetreffende skill en weten bedrijven dat het bij jou menens is. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken dat de wereld ook ziet dat je bepaalde testen niet hebt gehaald. Dat blijft gelukkig privé en Linkedin geeft je zelfs gratis toegang tot bepaalde Linkedin Learning tutorials om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Wie weet dat je het dan de volgende keer wel haalt.

Linkedin is constant bezig met het verbeteren van het platform om relevant te blijven. Zo zijn ze de laatste tijd bezig geweest met live video’s om bijvoorbeeld congressen en evenementen van influencers live mee te kunnen volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Linkedin

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Linkedin laat je nu bewijzen dat je bepaalde skills hebt
Sluiten