Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 3 aug 2019

Lion King animators niet allemaal even blij met nieuwe film

De nieuwe live-action versie van The Lion King is een groot succes. Zowel jong als oud genieten van de film en ook de kaartverkoop doet het enorm goed. Toch zijn er ook mensen die minder blij met de nieuwe uitvoering zijn. We hebben het hier niet alleen over de trouwe fans van het origineel, maar ook enkele mensen die daar aan meegewerkt hebben.

Medewerkers originele Lion King film over de remake

De nieuwe Lion King film van regisseur Jon Favreau doet het erg goed en heeft alweer meer dan 1 miljard opgeleverd. Toch zijn er zoals verwacht een hoop recensenten die het maar niks vinden. Al blijkt nu ook dat de medewerkers van het origineel niet allemaal even blij met de nieuwe versie zijn.

Website Huffpost heeft onlangs namelijk gesproken met een aantal animators, ontwerpers en andere teamleden die aan de originele Lion King uit 1994 hebben meegewerkt. Hieruit kwam naar voren dat ze lang niet allemaal even te spreken waren over deze nieuwe versie. Met name David Stephan, die onder andere de hyena’s heeft ontworpen, is niet bepaald blij met de remake:

Aldus Stephan. Er waren echter ook enkele collega’s die liever geen uitspraken wilde doen, uit angst dat dit negatieve consequenties voor hen zou hebben. Zo zei een van hen: ”ik kom alleen in de problemen als ik wat zeg over de ‘andere’ versie”. Vermoedelijk werd hiermee de nieuwe Lion King mee bedoeld.

The Lion King Review WANT

Toch was niet iedere ondervraagde negatief over de Lion King remake. Alexander Williams en Dave Bossert vonden dat Favreau een geweldige prestatie had neergezet en vinden de kritiek van hun voormalige collega’s wat overdreven: ”ik denk dat sommige van mijn collega’s vergeten zijn dat als je aan een Disney film meewerkt, deze nog niet meteen van jou is”.

Wil je weten wat wij van de film vonden? Lees dan onze uitgebreide Lion King review.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Lion King animators niet allemaal even blij met nieuwe film
Sluiten