Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 1 aug 2019

The Lion King (2019) behaalt mijlpaal: Disney heeft wederom goud in handen

Het houdt niet op bij Disney. Naast dat de recente live-action verfilming van Aladdin vorig weekend de 1 miljard dollar grens wist te overschrijven heeft nu ook The Lion King deze mijlpaal bereikt. Dit terwijl de film slechts een ruime twee weken in de bioscoop te zien is. Het zou daarom zomaar kunnen dat de film Avengers: Endgame nog zal gaan inhalen.

The Lion King harkt 1 miljard dollar binnen

Het leven kan niet altijd meezitten. Tenzij je Disney heet. Of nou ja, afgezien van het lichtelijk tegenvallende Dumbo (dat ”slechts” 170 miljoen opleverde) heeft het bedrijf dit jaar alleen nog maar succes geboekt. Zo ook met The Lion King, dat alweer 1 miljard dollar binnen heeft weten te halen.

Hiermee mag de film zich in hetzelfde rijtje voegen als Captain Marvel, Toy Story 4, Avengers: Endgame, Spider-Man: Far From Home en sinds begin deze week ook Aladdin. Dit omdat al deze films inmiddels meer dan 1 miljard dollar hebben opgeleverd. Avengers: Endgame wist qua kaartverkoop zelfs Titanic en Avatar in te halen en werd daardoor de ‘meest opbrengende bioscoopfilm aller tijden’.

Het succes van The Lion King komt echter niet onverwacht. Allereerst omdat zo’n beetje iedereen tussen de 25 en 35 (maar ook daarbuiten) bekend is met het origineel. Daarnaast zagen de trailers voor de remake er natuurlijk prachtig uit, waardoor veel mensen nieuwsgierig werden. Tevens gaan we er vanuit dat veel mensen de film nog een tweede keer zullen gaan.

Nieuwe strategie

Ondanks het enorme succes blijkt dat Disney volgend jaar haar strategie gaat aanpassen. Het bedrijf lijkt namelijk niet van plan te zijn om de bioscoopopbrengst van 2019 te overtreffen, maar focust zich in plaats daarvan op een eigen streamingdienst.

Het gaat hier om Disney Plus, waarop naast klassieke Disneyfilms (zoals hopelijk de originele Lion King) ook enkele nieuwe titels te zien gaan zijn. Waaronder enkele series rondom Star Wars en enkele Marvelhelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
The Lion King (2019) behaalt mijlpaal: Disney heeft wederom goud in handen
Sluiten