Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 12 aug 2019

Disney verslaat zichzelf wederom: The Lion King breekt Frozen

Het houdt niet op voor Disney. Naast enorme successen met de films binnen het Marvel Cinematic Universe doen ook de live-action versies van oude animatieklassiekers het zoals verwacht enorm goed. Al valt het wel op dat de nieuwe Lion King nu al ver boven de rest uitsteekt. Zo heeft de film inmiddels ook al Frozen van de troon weten te stoten.

Lion King remake bereikt wederom mijlpaal

Waar The Lion King een paar weken geleden in een recordtijd de 1 miljard dollar aan opbrengsten mijlpaal wist te bereiken heeft de film nu ook Frozen ingehaald als het gaat om kaartverkoop. Hiermee moet deze laatste de titel van ”succesvolste animatiefilm ooit” afstaan.

Frozen wist destijds namelijk wereldwijd een ruime 1,2 miljard dollar op te halen. Niet niks, zou je zeggen. The Lion King heeft echter alweer meer dan 1,3 miljard binnen weten te harken.

Avengers: Endgame

Ondanks dat de nieuwe Lion King versie alweer een tijdje in de bioscoop te zien is zijn wij er nagenoeg zeker van dat het succes nog lang niet ten einde is. Zo is heeft de film nu al een noemenswaardige positie op de lijst met ”meest opbrengende bioscoopfilms aller tijden”.

Gezien The Lion King nu al op de 12de plek staat zou het zomaar serieuze concurrentie kunnen worden voor Avengers: Endgame, een film die het onlangs tot de eerste plek wist te schoppen.

Opvallend is dat de originele Lion King film uit 1994 slechts op nummer 46 staat. Dit bewijst maar weer dat de ouderwetse bioscoop nog steeds springlevend is, aangezien de film grotendeels is ingehaald door titels die na 2010 zijn verschenen.

Disney Plus

Een ander opvallend detail is dat Disney het ondanks het enorme succes van haar bioscoopfilms volgend jaar over een andere boeg wil gaan gooien. Het bedrijf gaat weliswaar gewoon door met nieuwe films uitbrengen, maar legt de focus dit keer meer bij haar streamingdienst. Deze heet Disney Plus en zal in november verschijnen.

Al zullen we in Europa tot 2020 moeten wachten voordat we hem uit kunnen proberen. Meer omtrent Disney en The Lion King lees je in ons actuele overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney verslaat zichzelf wederom: The Lion King breekt Frozen
Sluiten