Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 7 aug 2020

Lionsgate bevestigt vijfde deel voor filmserie John Wick

Keanu Reeves keert terug als John Wick voor een vijfde deel van de filmreeks. Dat maakt studio Lionsgate bekend.

Dat John Wick een geweldige filmserie is mag duidelijk zijn. Mocht je het nog nooit gezien hebben, dan moet je het zeker even checken. Voor de fans is er dan ook goed nieuws. Er komt een vijfde deel.

John Wick 4 en 5

Het was al eerder bekend dat er een vierde deel van de filmreeks kwam. Deze is echter uitgesteld door de coronacrisis. Oorspronkelijk zou deze begin 2021 te zien zijn, maar dat is nu vertraagd naar eind mei in 2022. De twee films zullen nu achter elkaar worden opgenomen. Dat vertelt John Feltheimer, CEO van Lionsgate tijdens een call met Deadline.

“Wij zijn op dit moment ook bezig met het voorbereiden van de scripts van de volgende twee delen van onze John Wick-franchise. Het vierde deel komt in de theaters tijdens Memorial Day in 2022. Wij hopen John Wick 4 en 5 te kunnen opnemen wanneer Keanu weer beschikbaar is begin volgend jaar.”

De filmreeks is een kip met gouden eieren voor Lionsgate. De drie films hebben in totaal al 584 miljoen dollar opgebracht. Bovendien komt er nog een serie aan die op Starz zal worden uitgezonden voorafgaand aan de release van John Wick 4.

Keanu Reeves is nu bezig met Matrix 4

Zoals gezegd is Keanu Reeves op dit moment niet beschikbaar voor de opnames van de twee series. Nu is hij aan het filmen voor Matrix 4 waarbij hij natuurlijk niet kan ontbreken. De laatste Matrix-film dateert weer uit 2002.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lionsgate bevestigt vijfde deel voor filmserie John Wick
Sluiten