Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers 15 jan 2014
Leestijd: 1 minuut

LiquiGlide: coating helpt je alles uit glazen flessen te halen!

In Nederland is bijna iedereen bekend met de ‘flessenlikker’, waarmee je restjes uit flessen kunt schrapen maar in het buitenland is deze uitvinding nooit echt aangeslagen. LiquiGlide maakt dit keukengerei binnenkort misschien zelfs helemaal overbodig: hiermee loopt iedere vloeistof vanzelf uit een fles! Het is niet alleen handig voor consumenten, maar je gooit ook een stuk minder weg!

LiquiGlide is niet van plan om álle geheimen achter de techniek te delen, maar op de website vertellen ze wel hoe het ongeveer werkt. Op een oppervlak (in een fles, bijvoorbeeld) wordt een poreus laagje aangebracht, dat wordt gevuld met een vloeistof. Omdat het laagje al ‘vol’ zit met een vloeistof, kan de inhoud van de fles niet hechten aan het glas en glijdt deze zó naar buiten! Nooit meer ketchup, mayonaise of mosterd die achterblijft! Zelfs verf loopt lekker door!

Voor ons in deze techniek erg leuk en handig, maar in de industrie kan LiquiGlide ook van pas komen. Pijplijnen raken minder snel verstopt, pompen kunnen hun werk beter doen, enz. Je kunt LiquiGlide als consument nergens kopen: het bedrijf hoopt dat andere bedrijven (zoals ketchupmerken bijvoorbeeld) de techniek willen gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LiquiGlide: coating helpt je alles uit glazen flessen te halen!
Sluiten