Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 1 mrt 2018

Bitcoin Cash moet oppassen: gaat Litecoin binnenkort ontploffen?

Heb je Litecoin in je bezit? Dan komen er wellicht mooie weken aan. Afgelopen maandag is Litepay namelijk gelanceerd. Dat is een betaalsysteem dat makkelijke conversie van Litecoin naar fiatgeld belooft. Oftewel, naar dollars of euro’s. Het innen en verkrijgen van je cryptowinst kan op dit moment vaak een hoop gedoe opleveren. Litepay belooft dat dus allemaal weg te nemen.

2018 wordt een knaljaar voor Litecoin

Charlie Lee, de bedenker van Litecoin, is zeer optimistisch. Hij voorspelt dat de cryptocoin nog in 2018 Bitcoin Cash zal passeren. Qua marketcap. Dat ruikt naar een gevalletje “Wij van WC-Eend”, maar de ontwikkelaar is normaliter juist zeer kritisch. Ook op zijn eigen munt. Hij heeft de naderende mijlpaal al omgedoopt tot “the flappening”. Het zal in ieder geval een prestatie van formaat zijn. Bitcoin Cash is een grote naam, en beslaat de vierde plaats in de top tien van digitale munten. De top vijf ziet er nu zo uit:

Cryptocurrency

Dan zie je dat Litecoin nog flinke stappen moet maken. De munt moet qua marketcap nog bijna verdubbelen om de vierde plek te veroveren. Los van wat Bitcoin Cash dit jaar gaat doen. De cryptocurrency is op dit moment 209 dollar waard. Soms komen er al pieken omhoog tevoorschijn, vooral door de Tweets van Charlie Lee zelf. Nu Bitcoin vrij stabiel blijft hangen, zijn investeerders op zoek naar de volgende knaller.

Veel cryptocurrencies hebben een uitstekende technische basis, maar zijn niet te gebruiken in de echte wereld. Ze sluiten niet aan op bestaande betaalsystemen en manieren van zaken doen.

Overigens heeft Lee naar eigen zeggen afgelopen december al zijn Litecoin verkocht. Een nobele zet. Zo wil de oprichter van Litecoin belangenverstrengeling voorkomen. Dat zal nooit helemaal lukken omdat het toch zijn baby blijft, maar hij zal in ieder geval niet meer op een directe wijze rijk worden van zijn eigen opmerkingen. Door de volatiliteit van de huidige markt is dat een groot risico. Een enkele tweet kan koersen doen schommelen, waar je als grote naam flink van kunt profiteren.

Litepay

Maar wat voor rol speelt Litepay hierin? Veel cryptocurrencies hebben een uitstekende technische basis, maar zijn niet te gebruiken in de echte wereld. Ze sluiten niet aan op bestaande betaalsystemen en manieren van zaken doen. Litepay belooft dus die verbindende factor te zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld winkelketens opeens relatief gemakkelijk de cryptocurrency als betaalmiddel accepteren. Opeens gaan er deuren openen. En als die deuren open gaan, dan is het opeens geen toekomstbelofte meer, maar een munt die nu nut heeft. Niet alleen als handelsobject.

Litecoin Bitcoin cryptocurrency

En dat is iets wat cryptocoins zelden voor elkaar kunnen krijgen. Dat zal ongetwijfeld een grote boost aan de waarde en daarmee de marketcap van Litecoin gaan geven. Mits bedrijven het daadwerkelijk gaan gebruiken. Litepay is beschikbaar in 41 landen. Een hoop potentie, maar de wil en de vraag vanuit bedrijven is ook nodig. Voorlopig blijft het een toekomstdroom, maar wel een toekomst die rap dichterbij komt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. En ontdek waarom Lee geen fan is van Litecoin Cash.

Reageer op artikel:
Bitcoin Cash moet oppassen: gaat Litecoin binnenkort ontploffen?
Sluiten