Litecoin bedenker bouwt blockchain smartphone met HTC

HTC heeft het nou niet bepaald makkelijk op de smartphonemarkt. De Taiwanese fabrikant doet later dit jaar een ambitieuze poging om relevant te blijven met zijn eerste blockchain smartphone, de HTC Exodus. Inclusief Litecoin.

HTC Exodus: bedenker Litecoin adviseert

Dat werd onlangs door het bedrijf bevestigd. Nu is die smartphone er opeens een stuk interessanter op geworden. Charlie Lee, de man achter Litecoin, heeft namelijk bekend gemaakt dat hij HTC adviseert tijdens de ontwikkeling.

Als adviseur is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de HTC Exodus, om te verzekeren dat elke cryptocurrency-eigenaar er tevreden mee zal zijn.

“Ik wordt adviseur omdat ik denk dat een veilige crypto-smartphone die het Lightning Network simpel zal maken, essentieel en nodig is voor massa-adoptie,” aldus Lee op Twitter.

Met zijn betrokkenheid komt ook gepaard dat het toestel dus Litecoin (LTC) en het Lightning Network compleet native zal ondersteunen. Oftewel, je kunt als eigenaar rekenen op razend snelle transacties.

??Lees hier wat Litecoin eigenlijk is en wat de munt zo bijzonder maakt

Daarnaast bevestigt Lee bovendien dat de HTC Exodus ook Bitcoin zal ondersteunen. Dat lijkt erop te wijzen dat de smartphone compatibel is met meerdere cryptocurrencies.

Vooralsnog is het nog niet bekend wanneer de Exodus exact uit zal gaan komen, naast dat het in de herfst zal gaan gebeuren. Volgens HTC wordt het ‘s werelds eerste smartphone die decentrale apps ondersteunt en van slimme contracten gebruik kan maken.

HTC Blockchain smartphone Bitcoin

Overigens is de Taiwanese fabrikant niet de enige partij met dergelijke ambities. Het vrij nieuwe Sirin Labs onthulde onlangs een Blockchain-smartphone die 1000 dollar gaat kosten. Wordt dit een strijd om een nieuwe doelgroep aan te boren, of hebben we te maken met een leeg stukje hype? We gaan het dit najaar ontdekken.

Reageer op artikel:
Litecoin bedenker bouwt blockchain smartphone met HTC
Sluiten