Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 2 aug 2018

Buitenkans om te investeren: is Litecoin nu een ondergewaardeerde diamant?

Litecoin wordt geregeld bestempeld als het zilver van de cryptomarkt, waar Bitcoin dan goud zou zijn. Op het moment van schrijven is het de op zes na grootste cryptocurrency. Misschien is Litecoin echter helemaal geen zilver, maar zelfs een verborgen diamant.

Litecoin is ondergewaardeerd

Dat beweert Mati Greenspan, senior markt-analist bij eToro. In een uitgebreid verslag dat afgelopen dinsdag werd gepresenteerd, legt de analist uit dat Litecoin op dit moment ontzettend ondergewaardeerd is. “De huidige prijs is een gigantische korting, ten opzichte van wat Litecoin eigenlijk waard zou moeten zijn.”

Dat baseert Greenspan op verschillende fundamentele factoren. Aan de technische kant wijst de analist vooral op hoe het de grootste coin is die gemined wordt met het Scrypt-algoritme. Zolang dat het geval blijft, is de munt zeer bestendig tegen aanvallen, vanwege een gebrek aan hashpower.

Litecoin Bitcoin cryptocurrency

Ook prijst Greenspan de ontwikkelaars, omdat Litecoin opgezet is als een product dat Bitcoin complementeert. Tientallen altcoins proberen Bitcoin te vervangen, zonder enige tractie of ontwikkeling. Litecoin lift indirect mee op het succes van Bitcoin, door technologische innovatie zelf te adopteren. Waaronder het Lightning Network en SegWit.

Wat is de meest degelijke basis voor groei in de cryptomarkt? Precies, daadwerkelijke adoptie. Oftewel, andere producten of consumenten die de munt daadwerkelijk gebruiken. Geen puur handelsobject, maar een technisch product met een doel dat nu al gedeeltelijk bereikt wordt. Geen bubbel, maar waarde.

Wanneer de markt bijtrekt kan de digitale munt dus ook op extra sterke groei rekenen

Greenspan beweert dat Litecoin meer adoptie heeft bereikt dan vele concurrenten, die vaak zelfs meer waard zijn. LTC heeft bijvoorbeeld meer dan dubbel zoveel dagelijkse actieve adressen als Bitcoin Cash. Terwijl de marketcap van Bitcoin Cash drie keer zo hoog ligt.

Uit verhouding

Sterker nog, wanneer je naar de top twintig cryptocurrencies kijkt, dan heeft Litecoin het laagste ratio qua marketcap ten opzichte van het aantal dagelijkse actieve adressen. De waarde van de munt lijkt dus niet in verhouding te staan tot de adoptie. Oftewel, Litecoin is volgens Greenspan ondergewaardeerd.

Bovendien heeft de cryptocurrency verschillende projecten in de pijplijn zitten. Onlangs nam de Litecoin Foundation nog een aandeel van 9.9 procent in de Duitse financiële institutie WEG Bank. Het is dus geen vluchtige innovatie die binnenkort weer verdwijnt.

Litecoin Cash

De recente bear-cycles hebben de prijs van de meeste munten naar beneden gedreven, op een vaak extreme wijze. Daarbij is de munt volgens Greenspan oververkocht. De munt daalde 81 procent ten opzichte van zijn recordprijs, terwijl het gemiddelde van de hele markt op 71 procent ligt.

Oftewel, wanneer de markt bijtrekt kan de digitale munt dus ook op extra sterke groei rekenen, “gezien Litecoin zich gevestigd heeft als een stabiel en werkend product met significante adoptie.” Aldus Mati Greenspan.

We gaan de komende maanden ontdekken of de analist gelijk gaat krijgen. Is Litecoin nu echt het koopje dat je niet mag missen?

Ethereum Worldnews

Reageer op artikel:
Buitenkans om te investeren: is Litecoin nu een ondergewaardeerde diamant?
Sluiten