Litecoin vs. Ethereum: waar kun je beter voor gaan?

Het feit dat er een top 20 bestaat van cryptocurrency geeft al duidelijk aan dat er sinds de komst van Bitcoin behoorlijk wat altcoins zijn ontstaan. Twee bekende altcoins, die veel potentie lijken te hebben zijn Litecoin en Ethereum. Maar welke is beter om in te investeren? We nemen beide altcoins onder de loep.

Oud vs. jong

Waar Litecoin één van de wat oudere cryptocurrency is, werd Ethereum pas in 2015 gecreëerd. Het is een goed teken dat Litecoin het al die tijd al heeft overleefd en dat het nog steeds redelijk goed gaat. Aan de andere kant is het ook indrukwekkend dat Ethereum binnen een paar jaar zich tot nummer twee heeft weten op te trekken en evenveel (zo niet meer) naamsbekendheid lijkt te hebben als Litecoin. Op de meeste beurzen kun je beide coins verhandelen. Het lijkt er echter op dat Litecoin wat meer wordt gebruikt als betalingsmethode.

Litecoin vs. Ethereum

Schaarste of overvloed

Een ander verschil tussen de twee cryptocurrency is dat Ethereum oneindig lijkt door te kunnen gaan, terwijl er in totaal een vast aantal van 84 miljoen Litecoin tokens zijn. De vraag is of 84 miljoen genoeg is om het netwerk draaiende te houden, aangezien het toch wel de bedoeling is dat Litecoin wereldwijd geïmplementeerd wordt. De Ether voorraad lijkt niet op de korte termijn voor problemen te gaan zorgen. Aan de andere kant zou Litecoin misschien juist door de beperkte voorraad een goed investering kunnen zijn. Als de tokens schaars worden, zou de prijs nog best eens behoorlijk omhoog kunnen schieten.

Ethereum

Prijs tegenover verwerkingssnelheid

Als we kijken naar de transacties, zien we deze bij Litecoin goedkoper zijn, maar dat de verwerkingstijden bij Ethereum veel sneller zijn. Met Litecoin worden er zo’n 50.000 transacties per dag uitgevoerd, tegenover soms een miljoen bij Ethereum. Als we kijken naar Bitcoin zijn vinden er rond de 230.000 transacties per dag plaats. Dus hoewel de kosten bij Litecoin lager zijn, lijken mensen toch te gaan voor de snelheid van Ethereum. Een voordeel van Ethereum tegenover Litecoin, is dat de cryptocurrency  smart contracts ondersteunt. Hierbij worden bepaalde regels en gegevens vastgelegd in contracten, die deze regels ook zelf kunnen handhaven. Met slimme contracten zijn er bepaalde tussenpersonen niet meer nodig, waardoor de transacties zoveel sneller kunnen plaatsvinden.

Contract

Ethereum vs. Litecoin: wie wint?

Hoewel je nooit met zekerheid kunt zeggen dat een bepaalde cryptocurrency het wel of niet zal halen, ziet het er op het moment wat rooskleuriger uit voor Ethereum. Hoewel de transactiekosten wat hoger zijn dan bij Litecoin, lijken mensen toch de voorkeur te geven aan Ether. Daarnaast heeft Ethereum zich binnen een korte tijd helemaal om hoog weten te werken. Natuurlijk is dat alsnog geen garantie voor het slagen van Ethereum. Het feit dat verschillende belangrijke financiële instanties en invloedrijke bedrijven het netwerk ondersteunen, is echter wel een behoorlijk goed teken.

Hoewel veel aandacht uitgaat naar de verschillende cryptocurrency, is de blockchain waarop veel van de valuta zijn gebaseerd misschien nog wel veel interessanter dan de cryptocurrency zelf. Dit is waarom de blockchain het hele cryptocurrency verhaal nog zou kunnen overleven.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Litecoin vs. Ethereum: waar kun je beter voor gaan?
Sluiten