Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 24 okt 2018

Met deze fietshelm ben je op alles voorbereid onderweg

Hoewel het in Nederland niet verplicht is om een helm op te hebben als je gaat fietsen, is het toch niet zo’n gek idee om het toch te doen. Als fietser ben je behoorlijk kwetsbaar in het verkeer en het wordt al helemaal spannend als je op een elektrische fiets rond zoeft. Het bedrijf Livall heeft een fietshelm ontwikkeld, die je hoofd niet alleen op de obvious manier beschermt, maar met een reeks aan technische snufjes komt om je extra veilig te houden.

Fietshelm met 270 graden LED-lampen

We hebben het over de Livall BH51M.  De fietshelm is ten eerste uitgerust met LED-lampjes, die 270 graden om je hoofd heen zitten. Hiermee val je in ieder geval op in het verkeer en wordt de kans minder groot dat een automobilist je niet ziet in het donker. Je hoeft je ook geen zorgen te maken, dat je vergeet de lampjes aan te doen. Als het donker wordt, gaan ze helemaal vanzelf aan. Daarnaast zijn er ook lampjes, die als knipperlicht dienen. Deze kun je inschakelen met het bijbehorende bedieningselement, dat je op je stuur kunt vast zetten.

Livall BH51M fietshelm

Bluetooth ondersteuning

Uiteraard is het gezelliger om met een muziekje te fietsen (niet te hard) en om dat te verzorgen ondersteunt de fietshelm Bluetooth. Zo kun je hem makkelijk koppelen aan je smartphone en op de maat van je favoriete nummers trappelen. Ook kun je de functie gebruiken om telefoontjes op te nemen via het bedieningselement of bijvoorbeeld te luisteren naar instructies van Google Maps.

Automatisch SOS-bericht bij ongeval

Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat er toch iets misgaat. Maar gelukkig is de helm ook daarop voorbereid. Als je onverhoopt toch valt, zitten er in het ding sensoren die dat door hebben en meteen een SOS-bericht sturen naar één van je contacten. Uiteraard kun je instellen wie er wordt gewaarschuwd en gaat de helm geen random mensen berichtjes sturen. Bij een val springt ook de schoksensor in actie en wordt er een rood waarschuwingslicht geactiveerd.

Handig voor volgend jaar

Zoals je zou verwachten is de Livall BH51M natuurlijk niet de goedkoopste helm die er op de markt is. Hij komt met een prijskaartje van 169,95 euro, wat alsnog niet peperduur is als je het over je eigen veiligheid hebt. En aangezien we volgend jaar niet meer op de fiets bezig mogen zijn met onze smartphones, is het misschien sowieso een handig idee om met zo’n soort helm rond te rijden. Hij beschermt je dan niet alleen, maar je kunt dan alsnog bepaalde functies van je toestel gebruiken zonder dat daar je handen voor nodig zijn.

Livall

Reageer op artikel:
Met deze fietshelm ben je op alles voorbereid onderweg
Sluiten