Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 19 februari 2018

Nu te zien: Fullmetal Alchemist brengt spectaculaire actie naar Netflix

Japan is een grootheid wanneer het aankomt op het brengen van magische anime-verhalen. En sinds een jaar of twee zien we dat Netflix steeds meer anime in het Westen uitbrengt. Op die manier kun je heel wat klassieke anime bekijken en genieten van gloednieuwe shows. Daarnaast heeft het bedrijf een aantal live action-versies van bekende anime uitgebracht. Zo hadden ze al Death Note uitgebracht en hebben ze onlangs bekend gemaakt dat ook Sword Art Online een live action-versie krijgt. Maar vanaf vandaag kun je aan de slag met Fullmetal Alchemist als een grote speelfilm

Live action Fullmetal Alchemist

Netflix is overigens niet de eerste partij die animatie gebruikt om een grote speelfilm te maken. In Japan is zo’n beetje elke grote anime al vertaald naar een film. Zo heb je films gebaseerd op Akira, Attack on Titan, Berserk, Bleach en ga zo maar door. Ook Westerse maatschappij proberen soms een animatie naar een live action film te vertalen, zoals het nogal matige Ghost in the Shell. Fullmetal Alchemist is een volledig Japanse film met Japanse acteurs en is gebaseerd op de gelijknamige animatie en mangareeks. Een trailer van deze poging om het publiek voor een live action-film warm te maken vind je hieronder.

Fullmetal Alchemist Live action netflix

Het verhaal van de film gaat over Edward en Alphonse. Edward is een alchemist die probeert heel erg goed te worden in hetgeen dat hij doet, maar op een dag gaat het volledig mis. Hij verliest zelf zijn arm en het lichaam van zijn broer gaat verloren, waarna de ziel van zijn broer vast zit in een groot metalen uitrusting. Edward probeert vervolgens er alles aan te doen om het lichaam van zijn broer weer terug te brengen.

Naast de release op Netflix werd de film eind december in de Japanse bioscopen gelanceerd. Daar werd niet heel erg goed op gereageerd. Critici kraakten de film nogal af. Het is dus maar de vraag of de film de moeite waard is. Wellicht is het dus beter om één van de nieuwere Netflix-shows te bekijken. Check hier ook de beste anime op Netflix.

Reageer op artikel:
Nu te zien: Fullmetal Alchemist brengt spectaculaire actie naar Netflix
Sluiten