Daniel Koster
Daniel Koster Digital 13 oktober 2016

The internet is watching you: je locatie verbergen op Facebook, Instagram en Twitter

Ja ja, het is eng dat social media te allen tijde weet waar je bent. Maar in plaats van je daar vervelend over te voelen kun je er ook gewoon wat aan doen. Je locatie verbergen op Facebook, Twitter en Instagram doe je zo. Let’s do this!

Instagram houdt al je locaties bij

Instagram kent een kaart met alle locaties waarop je foto’s zijn genomen. Nu is het medium bezig met het verwijderen van deze kaart. Toch is het maar beter om te checken of ze nu al zijn verwijderd. Dat doe je via de onderstaande manieren. Locaties verwijderen doe je op deze manier.

Let op met Facebook en Twitter

Pas op met het delen van content waar je een locatie bijzet. Als je naar Facebook kijkt dan blijft-ie deze locatie geven wanneer je andere content deelt. Zo weet iedereen dat jij bijvoorbeeld in Amsterdam woont. Gelukkig gaat het hier enkel om jouw woonplaats en niet het adres waarvan je plaatst. Wil jij trouwens van die locatie af? Dan kun je de locatie verwijderen door ‘m te selecteren en te verwijderen.

Je kunt echter ook aangeven dat je bij een specifieke locatie bent (geweest). Dat is uiteraard af te raden, want dat is voor velen dan te zien.

Don’t be a Kardashian

Waar het uiteindelijk om gaat is dat je ervoor zorgt dat jouw sociale media zijn afgeschermd. Zo ben je bijvoorbeeld onvindbaar op Facebook. Je wilt geen wereldvreemde plots voor je deur hebben staan.

Dat blijkt uit het voorval met Kim Kardashian. Zij postte bijvoorbeeld foto’s waarbij mensen gemakkelijk konden achterhalen waar ze was. Dat ene hotel in Parijs dus. Dat heeft ze aan de levende lijve ondervonden. Zorg dus dat je content is afgeschermd én mensen bij openbare content niet kunnen achterhalen waar je bent. Anders zul je zelf op de blaren moeten zitten. Je privacy is trouwens ook ver te zoeken met je phone.

Reageer op artikel:
The internet is watching you: je locatie verbergen op Facebook, Instagram en Twitter
Sluiten