Locked Up Mail: deze mailbox werkt met een QR-code en is niet te kraken!

Van alle computerprogramma’s en sites die je gebruikt is je mailbox waarschijnlijk één van de belangrijkste. Je mailadres is eigenlijk je online-adres, terwijl Facebook en Twitter eerder een soort vakantiehuisjes zijn! Net zoals je échte huis, heb je je mails het liefst beveiligd. Wat dat betreft is Locked Up Mail behoorlijk interessant om in de gaten te houden.

Locked Up Mail stuurt je een QR-code die je met de camera van je smartphone, tablet of laptop scant. Vervolgens voer je je wachtwoord in en pas dán kom je in je mailomgeving terecht. Bewaar wel wat kopieën van deze code, want als je ‘m kwijtraakt kom je met geen mogelijkheid meer je mailbox in! Omdat de QR-code in principe niet digitaal wordt opgeslagen, is het een interessante manier om je mail te beveiligen.

 
Het programma is bedacht door de zestienjarige(!) Abe Storey. Aanvankelijk was het bedoeld als een plug-in voor Gmail. Hoewel het dan veel moeilijker zou zijn om het adres te kraken, zou het wachtwoord echter nog wel door een computerinbraak te stelen zijn. Uiteindelijk werd het dus een los programma.

Op deze site kun je je inschrijven voor Locked Up Mail!

Reageer op artikel:
Locked Up Mail: deze mailbox werkt met een QR-code en is niet te kraken!
Sluiten