Rutger Houweling
Rutger Houweling 7 okt 2012

Lockitron: het apparaat waarmee je de deur op slot doet met je smartphone

Een dikke sleutelbos is vanaf nu niet meer nodig. Er is namelijk Lockitron. Dit is het apparaat waarme je de deur op slot doet via je smartphone. Dit kan zowel via NFC, Wi-FI en bluetooth 4. Je kunt dus de deur open doen doordat je er met een NFC ondersteunende phone, dus niet de iPhone 5, langs zwaait. Maar je kunt het ook vanaf een paar meter afstand doen via bluetooth. Je moet hiervoor wel de Lockitron app op je smartphone hebben staan. Deze is beschikbaar voor Android en iOS.

De Lockitron is makkelijk te installeren, want je zet hem gewoon over je bestaande nachtslot. Wat ook nice is, is dat de Lockitron een ingebouwde sensor heeft die reageert op beweging. Wanneer iemand aan de deur klopt of de deur met een sleutel opent krijg je een melding door op je smartphone.

Op dit moment zit de Lockitron in hun eigen crowdfundproject en is alvast te bestellen voor zo’n 115 euro. Aangezien ze al ruim over hun doel heen zitten zal de Lockitron ook daadwerkelijk op de markt komen. De eerste levering staat in maart gepland en is hier te bestellen. Bekijk onderstaande video voor een impressie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Lockitron: het apparaat waarmee je de deur op slot doet met je smartphone
Sluiten