Ilona Braam
Ilona Braam Home 18 sep 2017

Deze flinterdunne televisie zweeft met magneten in zijn frame

De Duitse tv fabrikant Loewe heeft een paar behoorlijk futuristisch uitziende tv’s in zijn assortiment. De laatste toevoeging wordt de Bild X en is absoluut een ware schoonheid. Het scherm is flinterdun en lijkt wel te zweven in de lucht.

Bild X verweeft zich met de ruimte

Waar de allereerste tv’s gigantische units waren, proberen fabrikanten de apparaten steeds meer te laten opgaan in de omgeving. Je wilt niet dat de tv nadrukkelijk aanwezig is, maar hij moet er natuurlijk wel zijn. Samsung kwam eerder al met een tv, welke zich als schilderij vermomde. De Bild X zet een grote stap in de juiste richting en komt met een flinterdun scherm, dat bijna transparant lijkt.

Loewe Bild X tv

Nonchalant zwevend in de lucht

Wat de Bild X extra flair geeft is dat het scherm zich nonchalant in de ruimte lijkt te bevinden al zwevend in de lucht. Het frame is eveneens ontzettend dun en komt in een roestvrij stalen uitvoering in mat zwart of luxueus goud. Binnen dit minimalistisch frame blijft het scherm op zijn plaats met behulp van magneten.

Fier staand op de grond of hangend aan de muur

Omdat het frame zo dun is zou je denken dat het bij het minste of geringste omvalt. Maar een zware marmeren plaat op de grond houdt hem overeind. In plaats van de plaat is het ook mogelijk om een x-vormig stalen voetstuk te gebruiken. Hoewel de televisie er heerlijk decadent uitziet al staande op de grond, is het ook mogelijk om hem aan de muur te hangen. De magneten zorgen ervoor dat hij op zijn plaats blijft.

Loewe Bild X televisie

Loewe gaat voor modulair ontwerp

Zoals de tv nu eruit ziet, lijkt er helemaal geen plek te zijn voor de hardware om hem daadwerkelijk werkend te maken. Loewe is echter nog bezig met het ontwikkelen van het apparaat en geeft aan dat het een modulair ontwerp zal worden. Er wordt nog volop geëxperimenteerd met de bedrading en waar alle componenten uiteindelijk een plek zullen vinden.

Geen grappig prijskaartje

Verder laat de tv fabrikant weten dat we de Bild X mogelijk in 2018 zullen zien verschijnen als opvolger van de Bild 9. Deze heeft een soortgelijk ontwerp, maar heeft een wat robuuster frame. Het zal in ieder geval geen goedkope televisie worden, aangezien de Bild 9 al minimaal 7.990 euro kost. Waarschijnlijk zal de Bild X daar een schepje bovenop doen.

Minimalistisch vormgegeven apparaten zorgen voor een sluik en futuristisch uiterlijk. Perfect om je interieur een boost te geven. Minimalistisch design met betrekking tot applicaties, blijkt echter wat minder geweldig te zijn. Het zou ons zelfs dommer kunnen maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze flinterdunne televisie zweeft met magneten in zijn frame
Sluiten