Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 25 mei 2018

Regisseur Logan werkt aan Boba Fett Star Wars film

Darth Vader is een van de tofste bad guys uit de filmgeschiedenis. Het masker, de origin story en de oneindige woede: de bioscoopzaal huivert mee. Stiekem is ons favoriete personage uit Star Wars echter een andere iconische rol, die qua tijd op je beeldscherm eigenlijk verrassend onbeduidend is: Boba Fett.

Regisseur Logan werkt aan Boba Fett Solo film

De meest beruchte bounty hunter uit het universum krijgt waarschijnlijk zijn eigen bioscoopfilm. Dit weekend komt Solo: A Star Wars Story uit in de bioscoop. Daarin maken we kennis met een jonge Han Solo. Volgens The Hollywood Reporter krijgt Boba Fett nu dus ook zijn eigen standalone film.

En hoe! Naar verluidt heeft Disney namelijk James Mangold in het vizier om de film te gaan regisseren en schrijven. Dat is dezelfde dude die met Logan een topfilm wist af te leveren. Brute actie gecombineerd met een degelijk verhaal: hopelijk kan hij in het Star Wars universum hetzelfde trucje herhalen.

Boba Fett Star Wars

Oplettende lezers zullen zich herinneren dat deze titel al sinds 2012 in ontwikkeling is. Toen was de naam van X-Men producent Simon Kinberg aan het project verbonden. Het is op het moment van schrijven onduidelijk of hij nog steeds betrokken is.

Initieel was het de bedoeling dat Boba Fett: A Star Wars Story in 2018 uit zou gaan komen. Regisseur Josh Trank werd echter een paar dagen voor de onthulling van het project gehaald in 2015, waarna de film op de planken van Disney belandde. Naar verluidt was er zelfs al een concept-trailer die tijdens Star Wars Celebration getoond zou gaan worden.

Beelden die we waarschijnlijk nooit meer te zien gaan krijgen. Toen de Boba Fett-film op pauze werd gezet, kreeg de Solo-film die nu uitkomt het groene licht. Achteraf gezien is het wellicht maar goed ook dat Josh Trank van het project werd gehaald. Hetzelfde jaar leverde hij immers het belabberde Fantastic Four af.

 

Pijplijn van Star Wars zit propvol

Op dit moment is Mangold druk bezig met een film over de rivaliteit tussen Ford en Ferrari. De kans dat dit de eerstvolgende film na Episode IX wordt, is klein. Aan de andere kant hebben we het hier over Star Wars en Disney, dus wie weet kan er nog het een en ander opgeschoven worden.

We weten nog steeds niet welke Star Wars film in 2020 uit gaat komen. Geruchten wijzen op een Obi-Wan Kenobi film van regisseur Stephen Daldry. Bovendien zitten er nog twee nieuwe filmseries in de Star Wars-pijplijn, van Rian Johhnson en Game of Thrones-producenten David Benioff en D.B. Weiss.

Boba Fett Star Wars

Boba Fett zat aanvankelijke enkel in een paar scènes in The Empire Strikes Back en Return of the Jedi. Op papier was hij off-screen dood gegaan in Return of the Jedi, maar in de Special Editions werd hij alsnog in A New Hope gestopt. In de prequels kwamen we er vervolgens achter dat hij een kloon is van Jango Fett, zijn vader en een beroemde bounty Hunter.

Gaan we in Boba Fett: A Star Wars Story ontdekken hoe hij de originele trilogie overleefde, of duiken we in zijn prequel-tijd? We gaan het de komende jaren ontdekken.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

En ontvang iedere ochtend het meest interessante technieuws over WhatsApp, Bitcoin en meer.
[revue_subscribe]

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Regisseur Logan werkt aan Boba Fett Star Wars film
Sluiten