admin
admin Tech 25 jan 2018

Voor het eerst maakt een superheldenfilm kans op één van de belangrijkste Oscars

Nog niet eens zo heel lang geleden werden films met superhelden in de hoofdrol gezien als vermaak voor de massa. Sommige films waren best aardig, maar echte meesterwerken waren het nooit. Daar is in de laatste jaren flink verandering ingekomen. Films gebaseerd op stripboeken zijn populairder en bovenal beter dan ooit te voren. Dat de film Logan nu genomineerd is voor een van de belangrijkste Oscars, is daar het bewijs van.

Wolverine

De film draait om misschien wel het bekendste lid van de X-Men, namelijk Wolverine. In Logan volgen we het verhaal van de door Hugh Jackman gespeelde mutant die als één van de laatste van zijn soort over is. Hij dwaalt anno 2029 doelloos rond door het troosteloze Mexico, wachtend op het einde. Totdat Logan ontdekt dat hij, Charles Xavier en Caliban toch niet de laatste mutanten zijn.

De film scoorde een 93% op Rotten Tomatoes en zowel critici als fans waren laaiend enthousiast over de film. Naast al die lovende recensies maakt de film nu ook nog eens kans op een Oscar en dat is er niet zomaar eentje. Logan is namelijk genomineerd voor de Oscar die wordt uitgereikt aan de film met het Beste Bewerkte Scenario. Dit zijn films die zijn gebaseerd op eerdere verhalen uit bijvoorbeeld een boek, TV-serie, andere film of zoals in dit geval een stripboek (Old Man Logan).
Dit artikel verscheen eerder op Manners.

Logan op de Oscars

Films als The Godfather 1 & 2, No Country For Old Men en The Big Short wonen de prestigieuze prijs al eerder. Vorig jaar ging deze Oscar naar Moonlight. Dat Logan dit jaar op de lijst staat is nogal bijzonder, want nog nooit wist een superheldenfilm een nominatie in de wacht te slepen. De kans dat hij ook daadwerkelijk gaat winnen is zeker aanwezig. De film doet namelijk niet onder voor de andere kanshebbers: Call Me by Your Name, The Disaster Artist, Molly’s Game en Mudbound. Check ook welke titels binnenkort naar Netflix komen.

Reageer op artikel:
Voor het eerst maakt een superheldenfilm kans op één van de belangrijkste Oscars
Sluiten