Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 15 jun 2017

Logitech Circle 2 beveiligingscamera verandert van vorm

Logitech heeft gisteren een nieuwe beveiligingscamera onthuld: de Circle 2. Het bijzondere aan de camera is, dat het eigenlijk niet maar één camera is. De Circle 2 is namelijk erg veelzijdig en kan transformeren tot verschillende soorten camera’s. Hij kan dan weer eens draadloos zijn, dan weer niet en bevestigd worden aan onder andere muren en ramen. Om te transformeren heb je helaas telkens wel extra onderdelen nodig.

Circle 2 is geen standalone camera

De Circle 2 zelf is zoals de naam al aangeeft een kleine zwarte cirkel. De disk is uitgerust met een 180 graden camera, wat je in één klap een breed bereik geeft. Aan de achterkant is de disk uitgerust met een smart connector. Om de Circle 2 daadwerkelijk te gebruiken moet je hem koppelen aan een muur, batterij of raam bevestigingselement. Ook is het mogelijk te kiezen voor een houder die meteen op het stopcontact aangesloten kan worden.

Logitech Circle 2 camera

Modulaire vorm resultaat van gebruik originele Circle

Bij de originele Circle camera bemerkte Logitech dat klanten hem op allerlei verschillende manieren gebruikten. Om dit nog makkelijker te maken werd de modulaire vorm van zijn opvolger bedacht. Het bedrijf staat er ook open voor om meer elementen toe te voegen, wanneer hier interesse voor zou zijn. Behalve zijn nieuwe vorm is de Circle 2 verder niet zoveel veranderd ten opzichte van het originele model. Het is mogelijk om de beelden via de bijbehorende app te bekijken en notificaties te ontvangen. Voor meer geavanceerde features zoals gezichtsherkenning en het instellen van zones is een abonnement van 100 dollar per jaar nodig.

Logitech Circle 2 camera

Verder ondersteunt de Circle 2 ook Alexa en is hij te gebruiken met Apple’s HomeKit. Om HomeKit te gebruiken moet de camera wel aan het stopcontact verbonden zijn en kan hij dus niet draadloos gebruikt worden.

Logitech Circle 2 camera

Verschillende pakketten en extra accessoires

Bij de lancering zullen er twee verschillende Circle 2 pakketten beschikbaar zijn. Eén pakket komt met de camera zelf en een muur opzetstuk en kost omgerekend 160 euro. Bij het tweede pakket krijg je ook de camera, maar krijg je in plaats van het muurstuk een element waardoor de camera met een batterij werkt en dus draadloos is. Deze is te koop voor ongeveer 180 euro. Afgezien van de andere bevestigingselementen is er een een waterdicht verlengsnoer en een extra batterij te koop. Volgende maand zou de levering van de camera’s van start moeten gaan.

Waar de Circle 2 een 180 graden camera heeft, zou een 360 graden camera natuurlijk een stuk meer grondgebied in de gaten kunnen houden. Zelf kun je natuurlijk ook 360 graden beelden maken. Dit zijn de vijf 360 graden camera’s die je dan zeker moet bekijken.

Reageer op artikel:
Logitech Circle 2 beveiligingscamera verandert van vorm
Sluiten