Logitech presenteert nieuwe Folio Touch: toetsenbord voor de iPad Pro

Logitech heeft een nieuw Folio Touch-toetsenbord voor iPad Pro gepresenteerd. Dit moet een directe concurrentie van de Apple Magic Keyboard worden. Volgens het bedrijf is de Folio Touch een stuk flexibeler en kun je er meer mee doen dan het toetsenbord dat Apple zelf ontwikkeld heeft.

Het is de bedoeling dat de Logitech Folio Touch een comfortabele en bekende toetsenbordervaring brengt naar de iPad Pro. Eentje die flexibel is en voldoende bescherming biedt voor de tablet. Het toetsenbord is voorzien van een kickstand waarmee je de iPad schuin kunt neerzetten. Naast allerlei toetsen kun je natuurlijk ook een trackpad verwachten, aangezien daar sinds kort ondersteuning voor is.

In tegenstelling tot veel andere toetsenborden voor iPad Pro, maakt de Logitech Folio Touch geen gebruik van batterijen of bluetooth. In plaats daarvan kun je de accessoire direct aansluiten op de Smart Connector van de tablet. In die zin werkt het toetsenbord dus hetzelfde als het Magic Keyboard van Apple. Verder is er een rij met snelkoppelingstoetsen aanwezig, iets dat we momenteel missen op het Magic Keyboard.

Logitech Folio Touch. (Afbeelding: Logitech)

Logitech Folio Touch voor iPad Pro

De Logitech Folio Touch is ook een opvouwbare accessoire. Je kunt hem opgevouwen onder je iPad Pro leggen en daardoor bijvoorbeeld tekenen, kleuren of schetsen. Bovendien is er ruimte voor de Apple Pencil overgelaten, zodat je die dus ook gewoon kunt meenemen en niet los in je tas hoeft te laten slingeren.

Het is de bedoeling dat de Folio Touch vanaf deze maand verscheept wordt naar de eerste mensen in de Verenigde Staten. Daar kunnen ze hem later deze maand aanschaffen voor een bedrag van 159,99 dollar. Op moment van schrijven is het toetsenbord nog niet te koop en weten we ook nog niet wanneer die naar Nederland komt. 160 dollar is omgerekend ongeveer 140 euro, maar hier in Nederland komt er nog btw overheen. Dan kom je uit op een bedrag van bijna 170 euro.

Reageer op artikel:
Logitech presenteert nieuwe Folio Touch: toetsenbord voor de iPad Pro
Sluiten