Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 29 apr 2015

Logitech toont met nieuwe accessoires dat je tablet een perfect mobiel werkstation is

De gemiddelde afmeting van onze smartphones hebben ondertussen een punt bereikt dat we ons steeds vaker afvragen of de tablet in onze tas nog wel een ideale compagnon is om mee te werken. Maar niets is minder waar. Een tablet is nou eenmaal lekker licht en heeft over het algemeen de perfecte afmeting om werkactiviteiten op te verrichten. Als hoofdredacteur gebruik ik mijn tablet (iPad Air 2) dan ook regelmatig voor het schrijven van artikelen, zoeken en lezen van interessante content, mailen, mijn social media beheren en bewerk ik er ook foto’s op. Maar hiervoor heb ik wel de juiste accessoires nodig, want als mijn iPad plat op tafel ligt werkt dat niet efficient. Om hier goed op in te spelen nodigde Logitech mij onlangs uit voor de Logitech x ‘Red Light ABC’-bloggerstour. Alhoewel wij op de redactie geen fan van het woord blogger zijn wilden wij toch wel eens weten wat Logitech in petto had om ons werkleven met een tablet productiever te maken.

Rondje Red Light ABC

Om te laten zien dat de Keys-To-Go en AnyAngle goede compagnons van je tablet zijn maakten we kennis met de Red Light ABC. Dit is een zogenoemde alternatieve route in het ‘Red Light District’ in Amsterdam. In de buurt zijn steeds meer toffe koffie- en eettentjes te vinden waar je ontspannen kunt werken. Check onderstaande video maar eens voor een eerste indruk.

Typen met het Keys-To-Go

Het hangt een beetje van de afmeting van de tablet af, maar over het algemeen is het op een tablet niet prettig typen. Je kunt het jezelf aanleren, maar wij geven toch de voorkeur aan een toetsenbord. Nu zijn ze er in veel verschillende soorten en afmetingen te vinden, maar wij zijn voornamelijk gecharmeerd door de Keys-To-Go. Vooral, omdat het hier gaat om een mobiel en superdun toetsenbord. Je hebt dus niet zo’n dikke cover rondom de tablet en kun je ‘m overal bij je stoppen.

Via Bluetooth verbind je het toetsenbord met je tablet, maar indien nodig ook met je smartphone of Apple TV. Mijn ervaring is dat de toetsen ruim zijn geplaatst en je hierdoor gemakkelijk kunt typen. Je krijgt tijdens het typen ook feedback terug. Iets wat ik prettig vind. Ook is de Keys-To-Go sterk genoeg om mee op je schoot te typen. Dat is relaxt voor als je bij de televisie zit of buiten in het park wilt werken. Heb je een iPad? De iOS-versie beschikt over de iOS-sneltoetsen. Ook de toets waarmee je je geopende programma’s raadpleegt. Helaas kun je hier niet met de pijltjestoetsen doorheen scrollen, dit verloopt nog via touch. Als laatste gaan de geïntegreerde oplaadbare batterijen zo’n drie maanden mee en is de FabrickSkin van het toetsenbord waterdicht. Mocht je een keer een kop koffie morsen is dat geen probleem. Je veegt het zo van het toetsenbord af.

Tablet krijgt flexibele houding met de AnyAngle

Enig nadeel wanneer je een toetsenbord voor je tablet gebruikt is dat de tablet niet plat op tafel kan liggen. Je hebt dus een standaard nodig om ‘m in de juiste hoek te plaatsen. Tijdens de Red Light ABC-tour mochten we de AnyAngle testen. Een ideale case waarmee ik de iPad stevig in elke gewenste positie binnen een hoek van vijftig graden kon plaatsen. Dit komt door een sterke verborgen scharnier. Wij moesten een beetje aan het mechanisme van de Surface van Microsoft denken.

De AnyAngle gaat met een rubberen frame gepaard waardoor mijn iPad Air 2 wel een stukje dikker en zwaarder wordt. Iets wat ik liever niet heb, maar dat is niet tegen te gaan. Het frame beschermt mijn iPad tegen vallen, krassen en barsten dus de kans dat-ie kapot gaat is aanzienlijk minder. Wat ik ook cool vind is dat de AnyAngle in meerdere kleurencombinaties te verkrijgen is. En dan niet van die felle kleuren. Logitech heeft ervoor gekozen om de kleuren een ietwat matte touch te geven, iets waar wij meer fan van zijn.

Perfect mobiel werkstation

Wij vinden dat een tablet nog steeds als een perfect mobiel werkstation kan dienen. Maar daar zijn wel de juiste accessoires voor nodig. De keuze voor externe toetsenborden en cases is gigantisch, maar Logitech heeft ons ervan weten te overtuigen dat andere fabrikanten weer een tandje bij moeten zetten om producten te creëren die voor het dagelijks gebruik perfect werken én er ook nog eens goed uit zien. Interesse? De AnyAngle is voor de iPad Air 2 en iPad Mini voor 59,99 euro te koop. De Keys-To-Go is voor zowel iOS, Android als Windows beschikbaar en kost 69,99 euro.

Reageer op artikel:
Logitech toont met nieuwe accessoires dat je tablet een perfect mobiel werkstation is
Sluiten