Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 20 augustus 2018

Logitech onthult verticale muis om je pols te redden

Als je veel achter je computer zit, is de kans groot dat je wel eens last hebt van je pols of arm. Bij sommige mensen kunnen de klachten zelfs dusdanig extreem worden, dat ze bijvoorbeeld geen werk meer kunnen doen achter de computer. Om je pols te ontzien heeft Logitech onlangs een wel erg bijzonder uitziende muis onthuld. Hij is verticaal en zou het meest ergonomische exemplaar van het bedrijf tot nu toe zijn.

Natuurlijke handdruk positie

We hebben het over Logitech’s MX Vertical, wat meteen ook de eerste verticale muis van het techbedrijf is. Als je je hand om het ding positioneert, maakt je pols een hoek van 57 graden. Deze oriëntatie zou volgens Logitech een natuurlijke handdruk nabootsen en ervoor zorgen dat je zonder moeite aan de slag kunt gaan.

Logitech MX Vertical muis

Minder kracht nodig vanuit pols

Door de aparte vorm van de muis wordt je arm automatisch wat meer uitgestrekt, zodat niet alle kracht vanuit je pols hoeft te komen. Links tegen de zijkant is er een plekje voor je duim, terwijl de rest van je vingers op een natuurlijke manier op de bovenste knoppen rusten. Je krijgt vier aanpasbare knoppen, welke standaard de vorige/volgende, DPI en middenklik acties verzorgen. Daarnaast is er ook nog een precisiewiel.

Logitech MX Vertical muis

4.000 DPI sensor

Verder heeft de MX Vertical een 4.000 DPI sensor, wat betekent dat je met dezelfde handbeweging vier keer verder zou kunnen bewegen op het scherm dan bij een standaard exemplaar. Mocht je dat niet bevallen, kun je de gevoeligheid van het ding naar hartelust instellen met een knop helemaal bovenaan.

MX Vertical muis pre-orderen

Vanaf vandaag is de muis te pre-orderen op de Logitech website voor 109 euro. Volgende maand zou hij ook gewoon in de winkel moeten liggen.

Hoewel het maar een kleine beweging is, verbrand je toch ook wel wat wanneer je met je muis klikt. Zo vaak moet je met je muis klikken om een calorie te verbranden.

Engadget

Reageer op artikel:
Logitech onthult verticale muis om je pols te redden
Sluiten