Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 sep 2018

Disney komt met series over Avengers: Loki, Scarlet Witch en meer!

Disney CEO Bob Iger bevestigde onlangs dat Disney Play de prioriteit van het bedrijf voor 2019 zal zijn. Dat is de streamingdienst waarmee Disney Netflix wil gaan verslaan. Niet met kwantiteit, maar met kwaliteit. Waaronder de Avengers en andere personages van Marvel.

Disney geeft Avengers eigen series op streamingdienst

Een van de eerste wapenfeiten zal een Star Wars-serie worden, met de proporties van Game of Thrones. De entertaimentgigant heeft decennia aan rijke franchises en personages die het kan benutten, en een kas waar Netflix enkel van kan dromen.

Marvel is ook eigendom van Disney, en daar gaat het bedrijf goed gebruik van maken. Althans, als we de laatste geruchten moeten geloven. Naar verluidt werkt Marvel Studios aan live-action series voor het aankomende platform, met de populairste helden en schurken die je van het witte doek kent.

Nog grootser dan de Marvel-series op Netflix dus, die vooral gevuld worden met B-helden. Sterker nog, de acteurs die de superhelden in de Marvel-films spelen, zullen ook terugkeren in de series. Naar verluidt zijn Loki (Tom Hiddleston) en Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) de eerste helden die hun eigen serie krijgen.

Scarlet Witch loki Avengers Disney

Vervolgens zullen volgens Variety meer Avengers en mogelijk ook schurken volgen. De series bestaan naar verwachting uit ongeveer zes tot acht afleveringen. Echt miniseries dus, geen eindeloos opgerek van een verhaal en budget.

Ook zullen de series directer inspelen op wat je in de bioscoop hebt gezien. De invloed van de films op Agents of S.H.I.E.L.D. en de Netflix-series is klein, en andersom. Dat gaat Marvel dus naar verluidt anders aanpakken met deze nieuwe series.

Zie ook → Maniac preview: steelt Emma Stone de show in Netflix serie?

Slecht nieuws

Is er dan ook slecht nieuws? Jazeker. Dezelfde bronnen die dit nieuws gelekt hebben, beweren dat de meest populaire helden geen serie zullen krijgen. Dan hebben we het over Black Panther, Iron Man en Captain America. Dat wordt waarschijnlijk zelfs voor Disney iets te prijzig.

Uiteindelijk kunnen de ambitieuze series een handig podium worden om onbekendere superhelden een kans te geven. Helaas hebben zowel Disney als Marvel nog niks bevestigd, dus houd tot we meer weten vooral een slag om de arm.

 

Reageer op artikel:
Disney komt met series over Avengers: Loki, Scarlet Witch en meer!
Sluiten