Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Culture 17 dec 2020

Loki verklapt mogelijk de nieuwe superschurk uit het Marvel Universe

Thanos was natuurlijk een geweldige bad guy in de Avengers reeks. Toch weet Marvel een nog grotere schurk op te trommelen als we Loki mogen geloven.

Loki is een van de grote Marvel-series die naar Disney+ moet komen. Hoewel eerst nog WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier er aankomen, lijken er echt grote onthullingen gedaan te worden in Loki. De serie over de broer van Thor moet in mei in première gaan.

Loki komt eraan

Vorige week showde Disney de eerste van Loki. Daarin waren drie opvallende standbeelden te zien. Volgens fans was dit de Council of Kangs, waar Kang the Conqueror deel vanuit maakt. Marvel maakte al bekend dat Kang voor gaat komen in Ant-Man and the Wasp: Quantumania, lijkt er dus ook een aanwijzing naar de slechterik in de Loki-serie te zitten.

Loki Disney Plus 2
De standbeelden. (Afbeelding: Disney)

Loki speelt zich vooral af rond de Time Variation Authority (TVA), oftewel de organisatie die het tijdreizen in de gaten houdt. Zij moeten monitoren of door al het tijdreizen het geen rotzooi wordt. Door die reizen, wat we ook al zagen in Avengers, zou het zomaar kunnen dat Kahn terugkomt, hoewel die al dood lijkt. Kang the Conquerer heeft in het verleden vaak getijdreisd, waardoor er dus een verbinding met de TVA kan zijn. De grote vraag is waarom het standbeeld juist bij de organisatie staat.

Fans kunnen de Kangs ook kennen uit de cartoon Avengers: Earth’s Mighiest Heroes. In een aflevering confronteert het Council of Kangs de Avengers.

Of toch Doctor Doom?

Als Kang the Conquerer daadwerkelijk de nieuwe superschurk wordt in het Avengers-universum, zien we dus in Loki de eerste stappen. Al kan het ook zomaar zijn dat iemand anders de nieuwe Thanos wordt. Eerder ging de naam al rond van Doctor Doom. Deze schurk kennen we natuurlijk van The Fantastic Four, maar nu deze ook onder Disney vallen, kan het zomaar zijn dat zij ook in het MCU te zien zullen zijn.

Reageer op artikel:
Loki verklapt mogelijk de nieuwe superschurk uit het Marvel Universe
Sluiten