Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 28 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze AI hond bereidt je voor op een echte hond in huis

Iedereen die ooit een hond heeft gehad weet dat dit een behoorlijk ingrijpende verandering in je leven is. Voor mensen die het liefst een hond op proef willen nemen voordat ze voor het echte werk gaan is er nu Lola de AI hond. En omdat honden nu samen met technologie “man’s best friend” zijn, vonden de Makers van Lola het niet meer dan logisch om de virtuele hond in Google Home te stoppen.

Bereid je voor om een echte hond te adopteren

Het AI hond programma maakt gebruik van de API.AI tool voor en kan opgeroepen worden door de woorden “let me talk to Lola the mutt” uit te spreken. Daarna is je Google Home speaker omgetoverd tot Lola. De app is verder gekoppeld aan het dierenasiel Dallas Pets Alive. Deze organisatie helpt straathonden en wil via de app mensen voorbereiden om er één te adopteren.

Lola de AI hond

Blaffen en praten

Lola simuleert door middel van geluid hoe het zou zijn om een echte hond te hebben. In plaats van simpelweg een notificatie weer te geven, zoals bij andere virtuele huisdieren, spreekt de AI hond en vertelt wat ze aan het doen is. Zo krijg je te horen wanneer Lola achter en vlinder aanrent, vraagt ze om snoepjes en vertelt ze je wanneer ze op je tapijt heeft geplast of nog erger. Uiteraard blaft het virtuele diertje ook, maar kan het gelukkig niet bijten.

AI hond die je huis bewaakt

Als virtuele hondeneigenaar kun je verschillende activiteiten met Lola ondernemen. Doe een workout of speel een spelletje. Je kunt haar ook verzorgen en haar gezondheid in de gaten houden. En Lola kan zelfs het huis voor je bewaken als een echt waakhond. Hoewel ze niet rond kan rennen, blaft ze dan om de zoveel tijd.

Lola de AI hond

Hoewel Lola virtueel is kan ze net zoveel tijd kosten als een echte hond. Ze zal ongetwijfeld een goede voorbereiding zijn voor een echte hond, maar stiekem denken we dat mensen gehecht zullen raken aan Lola zelf. Voor wie een wat minder vermoeiend virtueel beestje wil is een app op je smartphone misschien een beter idee. Dit zijn de vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze AI hond bereidt je voor op een echte hond in huis
Sluiten