Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 feb 2018

Team uit Londen wint eerste gedeelte Overwatch League

Twee maanden geleden begon de Overwatch League eindelijk. Na maanden aan voorbereidingen werden teams vervormd en mochten de beste spelers ter wereld verdeeld worden over de verschillende wereldsteden. Vervolgens werd er week in, week uit een spannende strijd geleverd. Afgelopen weekend was de finale van de eerste stage van de Overwatch League in Los Angeles.

London Spitfire wint de Overwatch League

De beste teams van het eerste reguliere seizoen plaatsten zich daarbij voor de playoffs. New York Excelsior had de beste score neergezet, gevolgd door de Houston Outlaws. London Spitfire had de finaleronde met de hakken over de sloot gehaald. Zij waren het team met de derde beste score. In de halve finale moesten zij het opnemen tegen de Houston Outlaws. Daar ging het team van Londen er met de winst vandoor. Met 3-1 hadden ze een duidelijke zege te pakken. Vervolgens stond in de finale New York Excelsior op het programma.

London Spitfire Overwatch League

De strijd was behoorlijk pittig. New York Excelsior liep snel uit naar een voorsprong van 2-0 en iedereen verwachtte een sweep. Maar juist op dat moment begon het team uit Londen in zijn spel te komen. Zij wisten vanuit geslagen positie zwaar indrukwekkend terug te komen en de winst met 3-2 naar zich toe te trekken. En zo wist de nummer drie van het reguliere seizoen dus een indrukwekkende winst te pakken. Het team kon zodoende 100.000 dollar aan prijzengeld bijschrijven aan hun bankrekening. Het team uit New York kreeg alsnog 25.000 dollar, dus die hebben ook een klein feestje te vieren.

Nu hebben de teams even rust. Vanaf 21 februari gaat de competitie verder met de tweede stage van de Overwatch League. De teams beginnen dan weer op nul en dus kan iedereen weer proberen om het zo goed mogelijk te doen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige overzichtspagina met de laatste nieuwtjes en reviews.

Reageer op artikel:
Team uit Londen wint eerste gedeelte Overwatch League
Sluiten