Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 4 jul 2019

Lord of the Rings-serie in handen van Jurassic World regisseur

Amazon Studios gaat zich er dan toch echt aan wagen: een heuse The Lord of the Rings-serie. De immens populaire franchise stapt van het witte doek naar je woonkamer, maar daarvoor heeft de studio wel de beste mensen nodig. En wat dat betreft is de aanstelling van Juan Antonio Bayona als regisseur, helemaal geen slechte eerste stap. 

Jurassic World regisseur krijgt Lord of the Rings-serie in handen

Amazon Studios’ The Lord of the Rings-serie is voorzien van een regisseur. Dit wordt bekend gemaakt door de Amerikaanse website Deadline. De serie die gebaseerd is op de immens populaire franchise van J.R.R. Tolkien komt in handen te liggen van niemand minder dan Juan Antonio Bayona. De regisseur staat bekend om zijn regie-werk voor Jurassic World: Fallen Kingdom.

Met deze nieuwe baan volgt Bayona de voetstappen van Peter Jackson, die de film franchise op zijn rekening nam. Daarmee behaalde de regisseur grote successen en werd de franchise zo goed als legendarisch bestempeld. Dat Amazon Studio zich aan een nieuwe serie omtrent dit verhaal waagt, is voor de echte fans uiteraard alleen maar mooi. Iets dat Bayona zelf overigens ook vindt.

In een statement meldt hij:

“J.R.R. Tolkien heeft een van de meeste excentrieke en inspirerende verhalen aller tijden gemaakt. Ik kan niet wachten om fans van over de hele wereld mee te nemen naar Middle-earth en ze de wonderen van de Second Age te laten zien. Iets dat we gaan doen met nooit eerder vertelde verhalen.”

Waar het verhaal van The Lord of the Rings-serie precies over gaat is op dit moment nog niet bekend. Wel weten we dat de gebeurtenissen zich voor The Fellowship of the Ring afspelen. We hebben dus te maken met een heuse Prequel. Verder weten we dat het verhaal onder andere geschreven is door grote namen als Gennifer Hutchison (Breaking Bad) en Bryan Cogman (Game of Thrones).

Reageer op artikel:
Lord of the Rings-serie in handen van Jurassic World regisseur
Sluiten