Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 8 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Lord of the Rings serie cast wederom Game of Thrones acteur

HBO heeft Game of Thrones, Netflix The Witcher en Disney+ het Marvel Cinematic Universe. Gezien Amazon niet kan achterblijven hebben zij twee jaar geleden een serie rondom Lord of The Rings aangekondigd. Er is hierover inhoudelijk nog maar weinig bekend, maar we weten nu wel dat acteur Robert Aramayo de hoofdrol krijgt.

In eerste instantie zou het hoofdpersonage vertolkt worden door Will Poulter, maar de rol bleek niet meer in zijn schema te passen. De oplettende kijker zal zijn vervanger misschien herkennen uit Game of Thrones. Dit omdat Aramayo in het zesde en zevende seizoen namelijk te zien was als een jongere versie van Ned Stark.

Hoofdpersoon Lord of The Rings serie bekend

Zoals het ernaar uitziet gaat Aramayo een jonge held genaamd Bendor spelen, een van de personages die centraal staat in het verhaal. De serie speelt zich overigens niet ten tijde van de gebeurtenissen in Lord of The Rings af, maar duizenden jaren daarvoor.

Naast Aramayo bevat de cast van het aankomende Lord of the Rings project nog een Game of Thrones acteur, namelijk Joseph Mawle. Hij speelde destijds Benjen Stark, de broer van de eerdergenoemde Ned Stark. In het aankomende Lord of The Rings project blijkt hij in de huid van een slechterik te kruipen.

Game of Thrones Jon Benjen
Joseph Mawle (rechts) als Benjen Stark | (Afbeelding: HBO)

Het is inmiddels al bijna 20 jaar geleden dat The Fellowship of the Ring uitkwam, waardoor het een logische zet van Amazon is om de franchise weer nieuw leven in te blazen. Wel is het een beetje vreemd dat er 2 jaar na het aankondigen van de serie pas een hoofdrol bekend is gemaakt.

Amazon Prime Video

De Lord of The Rings serie wordt gemaakt voor Amazon Prime Video, een streamingdienst die ook in Nederland beschikbaar is. Dit was tot voor kort een van de grootste concurrenten van Netflix, al zou het zomaar kunnen dat Disney+ daar verandering in brengt. Een uitgebreide Amazon Prime Video review is hier te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Lord of the Rings serie cast wederom Game of Thrones acteur
Sluiten