L’Oreal debuteert met wearable die de pH-waarde van de huid meet

Ook op het gebied van huidverzorging vindt een digitale transformatie plaats. L’Oreal heeft op de CES 2019 een wearable geïntroduceerd die je vertelt wat de staat van je huid is gebaseerd op de pH-waarde, ofwel de zuurgraad. De zuren in je huid beschermen je lichaam tegen bacteriën en schadelijke stoffen in de lucht. Op alle potjes crème worden de mooiste dingen beloofd, maar de werking ervan is afhankelijk van je pH-waarde. Om ervoor te zorgen dat je sowieso het juiste product bij jouw huid koopt, heeft L’Oreal de My Skin Track pH ontwikkeld.  Mocht je nu meteen naar de winkel willen rennen, dan moeten we je helaas nog even teleurstellen. De wearable moet eerst nog uitvoerig getest worden, dus is nu alleen beschikbaar voor een selecte groep in de VS.

De wetenschap achter de My Skin Track pH

Volgens L’Oreal is er een sterke link tussen een ontregelde zuurgraad en huidaandoeningen zoals droogheid, eczeem en zelfs acne. Een studie uit 2002, die gepubliceerd werd in de International Journal of Dermatology, heeft geconstateerd dat “de meeste producten die voor de gevoelige huid zijn juist meer irritatie opwekken, iets wat komt door de verkeerde pH waarde van het product.”

Hoe sterk die link echt is, dat blijft onduidelijk. Sommige doktoren zeggen namelijk dat het helemaal niet nodig is om aparte producten te gaan opsmeren die de zuurgraad corrigeren – dit regelt je lichaam namelijk zelf.

L'Oreal CES My Skin Track pH Want

De techniek achter de wearable van L’Oreal

Om de techniek te ontwikkelen heeft L’Oreal onder andere samengewerkt met Epicore Biosystems, wat gebaseerd is op de wetenschap van het manipuleren en controleren van vloeistoffen. Het merk claimt dat My Skin Track pH de eerste wearable is die sporen van zweer opvangt door microchannels en vervolgens een uitslag geeft over je pH-waarde in vijf tot vijftien minuten.

Het is nog geen effortless systeem. Je doet de wearable op je huid, vervolgens moet je wachten tot een stipje van kleur verandert en er na moet je van de wearable nog een foto maken, en uploaden in de app. Waarna deze de informatie uitleest en je meer vertelt over hoe zuur je nu eigenlijk bent (pun intended).

L'Oreal CES My Skin Track pH Want

L’Oreal zegt dat het zich nu volledig gaat storten op een aantal klinische studies in samenwerking met Northwestern University’s Laboratory for Bio-Integrated Electronics om te onderzoeken wat nu precies de link is tussen de zuurgraad van de huid en aandoeningen als acne.

Natuurlijk wil L’Oreal dit product voor het grote publiek aanbieden, maar hun voornaamste doel nu is om meer relevant onderzoek te doen en ook via die weg mensen te helpen met hun huid gezond houden en maken.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
L’Oreal debuteert met wearable die de pH-waarde van de huid meet
Sluiten