Lost Judgment: beleef een uitstekend avontuur in Japan

Er is een tijd geweest dat games uit Japan niet zo best waren. Maar dat is gelukkig met de komst van de PlayStation 4 aangepast. Steeds meer games uit Japan zijn weer de moeite waard. De games met een hoge productiewaarde komen uit de zogenaamde Ryu Ga Gotoku Studio. Deze studio ken je van de Yakuza-games en een paar jaar geleden brachten zij Judgment. En die game krijgt met Lost Judgment nu een vervolg.

Judgment was destijds een interessante spin-off op de Yakuza-reeks. Het speelde zich af in dezelfde wijk in Tokio, die in de game Kamurocho heet. Daar maakten we kennis met de voormalige advocaat Takayuki Tamagi, die vandaag de dag zijn brood verdient als detective. Dat is hij nog steeds in Lost Judgment. Deze keer krijg je te maken met een nieuwe zaak die te maken heeft met seksueel wangedrag en een mysterieuze moord. Naast de wijk in Tokio kom je daarbij ook terecht in het fictieve Yokohama, dat je kent van de laatste Yakuza-game. Kortom, er zijn genoeg elementen in de game te vinden. Ik heb de game gespeeld op de PlayStation 5. En dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Lost Judgment Review

Lost Judgment brengt een boeiend verhaal

Het verhaal van het origineel was al interessant en dat loopt lekker verder in Lost Judgment. Het begint met de vondst van een lijk, terwijl Tamagi op dat moment bezig is met een zaak waarin een vrouw wordt afgeperst door een soort van loverboy. Vanaf dat moment kom je in een groter geheel terecht, waar drama en menselijk leed meer centraal staan dan in de Yakuza-reeks. Dat is soms meer een grote soap, terwijl deze game ietwat realistischer genoemd mag worden. Nou ja, er zitten nog steeds wat gekke dingen in die zwaar over de top zijn, maar de rode draad is iets dat je ook in een goede serie voorbij ziet komen.

Een game met veel verhaal (Afbeelding: Sega)

Sterke personages

Het verhaal is een punt waarop Lost Judgment schittert. En dat wordt gedragen door de personages, die goed zijn uitgewerkt. Ik heb de game daarbij in het Japans gespeeld, maar de Engelse voice-overs zijn ook dik in orde. Door die goede stemmen komt Tamagi goed tot leven en wordt hij bijgestaan door zijn rechterhand Masaharu Kaito. Hij is een beetje de krachtpatser van de twee, die graag gaat knokken, maar tegelijkertijd ook een klein hartje heeft. En zo zijn er nog een paar anderen personages, die op hun eigen manier hun ding doen. Door de combinatie van mooie cutscenes en goede voice-overs komt het allemaal goed tot hun recht.

Genoeg interessante personages (Afbeelding: Sega)

Twee toffe locaties

Ik mis Japan echt enorm. En dan is het wel fijn dat je met een game als Lost Judgment kunt afreizen naar de fictieve wijken in Tokio en Yokohama. De wijken zijn erg goed nagemaakt en als je er ooit bent geweest, zul je veel dingen herkennen. De wijken hebben in voorgaande games hun meerwaarde zeker bewezen en zodoende is het nu ook weer heerlijk om ze te verkennen. Bovendien is er van alles te doen. Zo keren ook de arcadehallen terug, waar je lekkere games kunt spelen. Het is bovendien mogelijk om in je appartement games op de oude Master System te spelen. Kortom, het zijn plekken die het verdienen om verkend te worden.

Genoeg te ontdekken (Afbeelding: Sega)

Vechtsysteem is dik in orde

Tijdens je avontuur in Lost Judgment krijg je regelmatig te maken met personen die het op jou gemunt hebben. En dan moet je knokken om verder te komen. Het vechtsysteem is daarbij erg fijn. Je hebt verschillende vechtstijlen en genoeg mogelijkheden om aanvallen te ontwijken of juist uit te delen. Helemaal een feest wordt als je je speciale aanvallen activeert en op die manier met veel stijl een einde maakt aan een gevecht. Omdat het allemaal goed werkt, heb ik meer dan eens bewust een gevecht op gezocht. Het helpt daarbij ook dat je door vechten langzaam een deel van jouw vaardigheden kan verbeteren.

Knok er op los (Afbeelding: Sega)

Variatie in wat je doet

Tot slot is het gewoon heel erg goed om te zien dat Lost Judgment volgestopt is met variatie. Het hoofdverhaal is zeer de moeite waard, maar vergeet zeker niet om van het vast spoor af te gaan en de verschillende zij-activiteiten te ontdekken. De game is gevuld met toffe minigames, waar je echt wat tijd in kunt steken. Daarnaast kun je in de game allemaal games gaan spelen. Dat kan in de arcadehal, maar het is ook mogelijk om in je appartement los te gaan met games op de Master System.

Lost Judgment
Spelen in de arcade (Afbeelding: Sega)

Met dit alles is Lost Judgment een heerlijke game om veel tijd mee door te brengen. De game is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Lost Judgment: beleef een uitstekend avontuur in Japan
Sluiten