Loterijwinnaar investeert in Bitcoin en Reddit gaat helemaal los

Amerika is al even in de ban van het verhaal van de loterijwinnaar met alias Joxnlol. Hij besloot namelijk een flinke investering in Bitcoin te doen. Inmiddels nadert de controverse een hoogtepunt en is Reddit erop gedoken. Wij leggen uit wat er gebeurt.

Loterijwinnaar investeert in Bitcoin, toch?

In de Amerikaanse staat Illinois won een speler, die inmiddels bekend is onder zijn alias Joxnlol, eerder dit jaar een grote prijs in een lokale krasloterij. Hij won in februari liefst $ 500.000,-. Dit was bruto, dus de Amerikaanse fiscus rekende direct $ 143.000,- af. Het overige bedrag splitste hij in 2 delen. Met het ene deel deed hij wat de meeste verstandige loterijwinnaars doen. Hij ging even door de lade met openstaande rekeningen, kocht een auto, deed een aanbetaling op een huis en zette een zakcentje weg voor noodgevallen en de studie van de kinderen.

Voor de andere helft heeft hij een meer opmerkelijke bestemming gevonden. Hij maakte begin mei bekend dat hij deze helft geheel had geïnvesteerd in Bitcoin. Hij verklaarde daarbij in de media dat hij de investering minimaal een jaar zou aanhouden. Het verhaal werd opgepakt en ging van lokale media naar de grotere stations en toen kwam de altijd kritische internetbeweging op gang. Die beschuldigde Joxnlol van trolling en claimde dat het verhaal fake was. Dit bleek echter niet waar.

Investering in Bitcoin discussie van de dag op Reddit

Onze Joxnlol zat klaarblijkelijk met die geruchten. Zo besloot hij eerder deze week wat bewijzen op Reddit te zetten. Als hij dacht dat de publiciteitsstorm daarmee zou gaan liggen komt hij bedrogen uit. Reddit pakte de post groot op en de gemeenschap dook erop.

Nu duidelijk is dat het verhaal authentiek is krijgt Joxnlol veel kritiek te verduren. Zo zou het kinderspel zijn om zijn vermogen te pikken. Ook verwijten mensen hem dat hij zaken doet via cryptoplatform RobinHood. Deze relatief kleine beurs geeft de cli├źnten geen optie om de munten van de beurs te halen. Andere investeerders waarschuwen dus voor de beurswijsheid: “If you don’t have the private key, you don’t earn the cryptocurrency.” Daarnaast heeft RobinHood laatst bij een betaling een termijn van liefst anderhalve week te hanteren. Men waarschuwt hem er dus voor dat hij zijn centen wel eens kwijt zou kunnen raken.

Hoe reageert Joxnlol ondertussen?

We zagen afgelopen vrijdag al dat de Bitcoin veel betere winkansen heeft dan de gemiddelde loterij. Dat blijkt want dankzij zijn investering voor de grote koersstijgingen heeft hij (afhankelijk van het meetmoment) al tussen 70% en 100% winst gemaakt. Bovendien is hij van de bedreigingen zelf niet onder de indruk. Hij daagt de mensen op Reddit zelfs uit om hem over een maand of acht te vragen of hij het goed gedaan heeft. Dat wordt dus afwachten geblazen, al lijkt dat met de komende halving niet de moeilijkste gok.

Zou jij jouw (loterijwinst) ook in de Bitcoin investeren?

Reddit

Reageer op artikel:
Loterijwinnaar investeert in Bitcoin en Reddit gaat helemaal los
Sluiten