Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 11 dec 2018

‘Eerste elektrische auto van Lotus wordt een bizarre hypercar’

De kans om als eerste Britse fabrikant met een elektrische bolide te komen, is al lang vervlogen. Dat neemt echter niet weg dat Lotus indruk gaat maken met zijn eerste elektrische auto. Een betrouwbare bron van Autocar heeft op zijn zachtst gezegd opvallende specificaties gelekt.

Lotus werkt aan elektrische hypercar

Naar verluidt wordt de eerste elektrische auto van Lotus een echte hypercar. Lotus werkt volgens bronnen binnen de industrie aan een 1013pk racemonster, met een prijskaartje van maar liefst ongeveer 2.5 miljoen dollar.

Neem dit soort geruchten altijd met een korrel zout, maar het lijkt er dus sterk op dat het Britse merk met de deur in huis gaat vallen. Een echt statement dus. Met dat hypothetische model zou Lotus in een klap concurreren met de Bugatti Chiron en de McLaren P1.

De meeste huidige elektrische sportmodellen spelen mee in lagere segmenten. Verdere details rondom deze mysterieuze supercar blijven helaas schaars. De bolide maakt naar verluidt gebruik van een custom aandrijflijn, en komt ergens vroeg in het volgende decennium uit.

Nieuwe eigenaar, nieuw plan

Het is een zet die je niet per se van Lotus zou verwachten. De auto’s van het merk boden vooral waar voor je geld, maar de Britse fabrikant speelt al lang niet meer op de kleine schaal die je ervan gewend bent. In 2017 kocht de Chinese autogigant Geely Lotus.

Dat is dezelfde toko die ook Volvo in handen heeft. Het merk is naar verluidt van plan om Lotus echt als een showcase van nieuwe technologie en baanbrekende prestaties neer te zetten. Het bovenstaande model zou daarin hoge ogen kunnen gooien, met een positief indirect effect dat afstraalt op de goedkopere modellen die echt rondrijden.

Autocar

Reageer op artikel:
‘Eerste elektrische auto van Lotus wordt een bizarre hypercar’
Sluiten