Met de Louis Vuitton Echo tracker ben je je bagage nooit meer kwijt

Of je nou je tas vergeet in de trein, je koffer niet aankomt op het vliegveld, of iemand er (bedoeld of onbedoeld) vandoor gaat met jouw spullen; het is altijd vervelend om je bagage kwijt te raken. Al helemaal wanneer het omhulsel van je bagage zelf ook van grote waarde heeft. Daar heeft het modehuis Louis Vuitton wat op bedacht. Namelijk een apparaatje dat je bagage trackt: de Louis Vuitton Echo.

Zo verlies je je veel te dure koffer niet uit het oog

Louis Vuitton is het merk dat je wellicht wel kent van het bekende en herkenbare printje op hun handtassen, buiktasjes en kleine tasjes. Van deze tassen worden replica verkocht op vrijwel iedere toeristische locatie. Die neppe tassen kosten de wereld niet. Dit in tegendeel tot de tassen die wel echt zijn. Daar mag je een klein fortuin voor neertellen.

Louis Vuitton weet zelf ook dat hun tassen bepaald niet goedkoop zijn, en heeft daarom een toffe gadget ontwikkeld: een tassen tracker. Deze tracker werd eerder dit jaar al aangekondigd, maar is nu daadwerkelijk te koop.

Louis Vuitton Echo

Louis Vuitton Echo: een goed staaltje techniek

Het apparaatje heet de ‘Louis Vuitton Echo’ en hoort bij de zogenaamde ‘Horizon’-lijn. Dit is een tassenlijn die voornamelijk bestaat uit luxueuze koffers. Je kunt de gadget in een speciaal vakje stoppen dat in de koffer is ge├»ntegreerd. Wanneer de koffer wordt geopend registreert de tracker dit.

De tracker werkt op verschillende internationale vliegvelden doordat hij is voorzien van de zogenaamde Sigfox Monarch service. Hierdoor kan data worden verstuurd op verschillende frequenties. Een vrij technisch verhaal, maar waar het op neerkomt is dat door deze service de koffers kunnen worden getrackt en er kan worden geconstateerd of ze worden geopend. De data over de koffer is af te lezen in de speciale bijbehorende LV Pass app.

Louis Vuitton Echo

Het apparaatje is voorzien van een accu die zes maanden meegaat, en de Sigfox service werkt drie jaar. Het tracken van een dure koffer is uiteraard niet goedkoop. De Louis Vuitton Echo is te koop voor iets meer dan 300 euro.

Investeer jij liever in een badass koffer? Check dan de Travelmate; een zelfrijdende koffer.

Reageer op artikel:
Met de Louis Vuitton Echo tracker ben je je bagage nooit meer kwijt
Sluiten