Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 13 mei 2019

Louis Vuitton heeft twee webbrowsers in een handtas gestopt

Flexibele OLED-schermen zijn op dit moment dé grote hype op smartphonegebied. Opvouwbare smartphones als de Samsung Galaxy Fold en de Huawei Mate X geven een voorproefje op de volgende grote stap. Althans, dat is wat die techgiganten zelf maar al te graag benadrukken. Louis Vuitton speelt daar nu handig op in.

Louis Vuitton x Royole

Herinner je je de Royole Flexpai nog? Dat was een opvouwbare smartphone die de Galaxy Fold wist af te troeven. Niet qua functionaliteit, want het ging om een vrij mank prototype, maar het toestel was wel eerder te koop. Gezien de staat van het toestel een dubieuze eer.

Nu werkt die Chinese fabrikant samen met het bekende fashionmerk Louis Vuitton. Een samenwerking die niemand aan zag komen, maar die wel hoge ogen gooide op de catwalk tijdens Cruise 2020. Ze hebben een serie aan handtassen ontworpen met 1920 x 1440 flexibele AMOLED-schermen.

Louis Vuitton noemt de serie ‘Canvas of the Future.’ Het eerste model heeft één flexibel scherm, de tweede heeft er zelfs twee. Tijdens de catwalk toonden de flexibele schermen creatieve en vooral zeer kleurrijke kunst. In een video die op Instagram is geplaatst worden de schermen gebruikt als… webbrowser.

Louis Vuitton Royole handtas

Meer dan een gimmick

Het modemerk benadrukt namelijk dat de schermen niet enkel gimmicks zijn. Het is de bedoeling dat de handtas echt een verlengstuk van je telefoon wordt. Oftewel, de schermen zijn functioneel. Je kunt er gewoon WANT.nl op checken voor het laatste nieuws.


Dit zijn tevens niet de eerste handtassen met flexibele schermen. Sterker nog, Royole had zelf die eer tijdens de CES dit jaar. Daar toonde het Chinese merk een prototype van een futuristische handtas. Louis Vuitton heeft echter ook daadwerkelijk het imago en de reputatie die nodig zijn om er daadwerkelijk een prijskaartje aan te hangen waarmee de schermen gefinancierd kunnen worden. Het is nog niet bekend vanaf wanneer je de Canvas of the Future handtassen kunt aanschaffen.

?Lees ook: Android Q ook op je desktop? Google lijkt ermee bezig te zijn!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Reageer op artikel:
Louis Vuitton heeft twee webbrowsers in een handtas gestopt
Sluiten